<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Puca li koalicija SNSD-a i DNS-a?

odnosi

U Željeznicama Republike Srpske vlada haotično stanje. U sindikatu tvrde da je došlo do masovne smjene rukovodilaca na različitim pozicijama. Nezadovoljni su i retsrukturiranjem preduzeća. a tvrde da se u penziju šalju izvršni radnici kojih ionako nedostaje, dok administrativnne radnike niko ne dira. U sindikatu smatraju da iza svega stoje koalicioni obračuni SNSD-a i DNS-a, što otežava reorganizaciju ovog javnog preduzeća.

15. novembar 2017, 12:00

 Uprava Željeznica Republike Srpske je smijenila više od 15 rukovodilaca na različitim pozicijama. 

Među smijenjenim su izvršni direktori, direktori sektora i sekcija, tvrde u sindikatu. 

Smjene su pljuštale u Banjaluci, Doboju, Prijedoru, Novom Gradu. 

U Željeznicama RS tvrde da se radi o preraspodjeli u operativnom sektoru, u cilju efikasnijeg rada. 

Iz Željeznica u saopštenju tvrde da je premještanje privremeno i da će trajati do kraja ove godine. 

"Na prijedlog izvršnog direktora Poslova operacija u Željeznicama Republike Srpske došlo je do privremenog preraspoređivanja rukovodnih radnika u nižim organizacionim jedinicama. Radi se o sektorima i sekcijama unutar Poslova operacija, a osnovni razlog je povećanje efektivnosti i efikasnosti rada", poručili su iz Željeznica Srpske.

U sindikatu smatraju da iza svega stoje koalicioni obračuni SNSD-a i DNS-a, što otežava reorganizaciju ovog javnog preduzeća. 

Nedostatak radnika na terenu za posljedicu ima usporavanje i smanjenje obima željezničkog saobraćaja.

I u procesu restrukturiranja Željeznice su nastavile da nižu gubitke. 

Treći kvartal ove godine završile su sa minusom od oko 7,7 miliona maraka, pa je akumulirani gubitak dostigao 91 milion KM.