<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Devetnaest povrijeđenih osoba u sinoćnjem požaru u sarajevskom naselju Alipašino Polje

Sarajevo

U požaru koji je sinoć u 18:45 sati izbio u stambenoj zgradi u ulici Ante Babića na broju 5, u sarajevskom naselju Alipašino Polje, usljed udisanja ugljenmonoksida i zadobijenih opekotina povrijeđeno je jedanaest policijskih službenika, sedam stanara, od čega troje djece, i jedan vatrogasac.

15. novembar 2017, 12:00

"Povrijeđenima je ljekarska pomoć ukazana na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, a tri osobe zadržane su na daljnjem liječenju", rekli su za Klix.ba iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Do požara je došlo u stanu koji se nalazi na četvrtom spratu, a koji je u vlasništvu M. R. Pripadnici MUP-a KS evakuirali su stanare usljed čega je povrijeđeno čak jedanaest policijskih službenika.

Požar je lokalizovan u 20 sati, a pripadnici MUP-a KS i ovlašteni sudski vještak protivpožarne zaštite trenutno vrše uviđaj. O ovom događaju obaviješteno je i Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Na mjestu događaja sinoć su, osim ekipa MUP-a KS i Profesionalne vatrogasne brigade KS, bili i pripadnici Civilne zaštite Općine Novi Grad, radnici Elektrodistribucije i Toplana.