Stotine Hrvata blokirane na Facebooku zbog jedne riječi

FB

Stotine Hrvata blokirane na Facebooku zbog jedne riječi

Piše: Buka

NA STOTINE korisnika Facebooka iz Hrvatske posljednjih je dana blokirano zbog jedne jedine riječi.

Ta riječ je "kozojeb".

Pojam "kozojeb" u posljednje vrijeme pojavio se na društvenim mrežama, i općenito u upotrebi, kao oznaka za pobornike nazadnjačkih ideja, ultrakonzervativce koji svoje ekstremne katoličke/islamističke ideje žele proširiti na cijelo društvo.

No, Facebooku ta riječ očito smeta.


Portalu Index se posljednjih sedmica javilo više osoba koje su se požalile da su blokirane na Facebooku. Svima im je zajedničko bilo da su koristili riječ "kozojeb".

Nije poznato radi li se o algoritmu koji traži nepoćudne riječi, ili o konkretnim prijavama.

I u slučaju da se radi o algoritmu, tu riječ je netko trebao staviti na listu pa je, što god da stoji iza ovoga, riječ o udaru na slobodu govora jer su se neki, očito, prepoznali u skraćenici koja se proširila kao satirični odgovor na nazadnjačke ideje koje sve više uzimaju maha u hrvatskom društvu.

 

 

 

Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
Svi komentari navedenog tipa i komentari uvredljivog sadržaja moraju biti sankcionisan i blokirani jer gadosti se treba stati u kraj!!!
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.