<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Plakati i čitulje širom zemlje: Ko je Neželjena? FOTO

crna gora

Širom Crne Gore osvanuli su plakati i čitulje, kao upozorenje na zloupotrebu prenatalnih testova za rano otkrivanje pola djeteta i praksu selektivnih abortusa.

18. novembar 2017, 12:00

O ovim problemima, koji se u značajnoj mjeri već danas odražavaju na demografiju cjelokupnog crnogorskog društva, se posljednjih mjeseci često govorilo.

U poruci na plakatima, javlja RTCG, zbog kojih se moramo zapitati zbog čega u Crnoj Gori djevojčice nisu jednako željene kao dječaci, se navodi:


„Ovim putem vas obavještavamo da se u Crnoj Gori godišnje izvrši veliki broj selektivnih abortusa.#Neželjena. Neki roditelji više žele dječake, pa zato djevojčice često ne dobiju priliku da budu rođene. Spriječimo zloupotrebu prenatalnih testova i zaustavimo praksu selektivnih abortusa!“

nezeljena tv

U izdanju gotovo svih dnevnih listova osvanuo je posljednji pozdrav za “Neželjenu djevojčicu”, a dirljiva poruka kaže:

„Draga #Neželjena, Tvoji roditelji više žele dječaka i zato nisi dobila priliku da budeš rođena. Oprosti im. Tvoja ožalošćena Crna Gora“.

Ovom temom bavili smo se ranije jer trudne žene iz Crne Gore tajno posjećuju beogradske privatne klinike i opasnim testiranjem, zbog pritiska da dobiju sina, provjeravaju kog je pola njihovo dijete.

(B92)