<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vučić razgovarao sa Sorošem o saradnji u regionu i reformama

Srbija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa zamenikom predsednika Upravnog odbora Fonda za otvoreno društvo Aleksom Sorošem, sa kojim je razgovarao o regionalnoj saradnji i podršci ove Fondacije evropskim integracijama Srbije, reformama u oblasti medija i vladavine prava.

20. novembar 2017, 12:00

Vučić je istakao da je strateški cilj i glavni prioritet Srbije punopravno članstvo u Evropskoj uniji, kao i da je Srbija spremna za dalje reformisanje društva i dostizanje evropskih standarda, saopšteno je iz kancelarije predsednika Srbije.

Srpski predsednik je rekao da je regionu Zapadnog Balkana mesto u EU i da Srbija, "uprkos povremenim negativnim procesima u regionu, ostaje opredeljena da sva otvorena bilateralna pitanja sa susedima rešava dijalogom".

"Dvojica sagovornika su se saglasili da je potrebno da Srbija nastavi da primenjuje reforme, posebno one koje se odnose na vladavinu prava", navodi se.

Soroš je "ohrabrio Srbiju da nastavi da igra konstruktivnu ulogu", kada je reč o stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, i naglasio da je Fondacija za otvoreno društvo spremna da pruži podršku reformskim procesima i razvoju preduzetništva, kao i programu integracije Roma u Srbiji.

Aleks Soroš je sin milijardera Džordža Soroša, sa kojim se Vučić sastao krajem septembra u Njujorku.