<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dragan Bursać: Blagoje direktor, a ne zločinac!

Jer, vidite šta je na stvari. Jebe se našim poslodavcima što je čovjek ODGOVORAN I OSUĐEN za ratne zločine izvršene tamo nekih devedesetih nad nesrpskim stanovništvom u Šamcu i za koje je dobio 15 godina robije, ako ima potvrdu o nekažnjavanju u MUP-u Republike Srpske.

20. novembar 2017, 12:00

Nema drugih riječi.

Blagoje Simić, naš čovjek. Tu iz kraja. Dobar ljekar. Ono, jest malo u toku rata u opštini Šamac kao prvi čovjek SDS-a terorisao nesrpsko stanovništvo, pa u Haagu osuđen na 15 godina robije. Ali šta hoćete, vi cjepidlake? Da ne obavlja dužnost direktora Doma zdravlja Šamac, samo zato što je ratni zločinac? Zar je to nekakva pravna, moralna i ljudska prepreka svetom direktorskom pozivu?

Sveta tajna potvrde o nekažnjavanju

Prvo i prvo, imao je najviše bodova na konkursu. Dobro, imao je više bodova od svog jedinog protivkandidata, ali to ne mijenja na stvari. A, drugo i bitnije, priložio je potvrdu o nekažnjavanju iz MUP-a. Eheej, potvrdu o nekažnjavanju i to sa pečatom brale. Pa, da! Izdao mu MUP RS-a lično. A, svi znamo da se MUP pita više od Haaga. I koliko svi vi, onako iskreno, možete nabrojati imena direktora koji imaju potvrdu o nekažnjavanju u MUP-u? Eh, pa lakše je dobiti ispisnicu iz Haaga za naše poštene zločince, nego potvrdu o nekažnjavanju. Ako ne vjerujete meni, pitajte Momčila Krajišnika. Ili Gojka Kličkovića.

Nek’ si ti nama, blago nama, Blagoje, živ i zdrav, nek’ si vezao pojas, vozio desnom stranom, neka su ti prsti ostali u svojim džepovima, pa nemaš kakvih kaznenih saobraćajnih i onih drugih bodova u muriji.

Jer, vidite šta je na stvari. Jebe se našim poslodavcima što je čovjek ODGOVORAN I OSUĐEN za ratne zločine izvršene tamo nekih devedesetih nad nesrpskim stanovništvom u Šamcu i za koje je dobio 15 godina robije, ako ima potvrdu o nekažnjavanju u MUP-u Republike Srpske.

Okovani Hipokrat i Blagoje vitaminčić

A, jebe se Blagoju živo i za etikom i za onim nesrećnim Hipokratom, čiju je zakletvu položio. Puca njemu donji dio leđa za prstohvat etničkog čišćenja u njegovoj opštini. Pa, on je najbolji kandidat! Jednako dobar kao i Momčilo Krajišnik, privrednik, utemeljitelj asocijacije «Stvaraoci Republike Srpske», politički rekovalescent i dobitnik nekakvog Dodikovog odlikovanja...

Krajišniku ne treba ni potvrda MUP-a o nekažnjavanju, jer jebi ga, kao što rekoh, ne bi je mogao dobiti. Barem ne legalno. A, tuče par tisućica sve kao “ugledni privrednik”, “pisac” i “Stvaralac Srpske”.

Šta je Blagoje, blago nama, pored Krajišnika? Aspirin. Vitaminčić. Pa, za Blagoja niko ne bere brigu. Eno i ona dva hrvatska odbornika u opštini mu ukazaše povjerenje. Valjda ih je Blagoje preskočio u etničkom čišćenju posavskom. I nikome to u Šamcu ne smeta.

Dobro, nije baš nikome, smeta onoj Šuhri Porobić, što je pod Blagojevom vlašću provela tri mjeseca u logoru i trinaest mjeseci kao rob sakupljajući ljetinu i čuvajući stoku za svoje SDS robovlasnike. SDSovlasnike. I smeta joj, molim vas lijepo, što joj je kancelarija Udruženja logoraša do kancelarije Simićevog SDS-a. Pa se ponekad na ulazu sudare zločinac i žrtva. Ili se može desiti da ključeve zamijene.

Ih, jest ta Šuhra neka cjepidlaka. Šta ima veze što je bila rob i zarobljenik pod Blagojem? Bili su i drugi, pa ne vide ništa sporno.

Ili što bi rekao načelnik Šamca Đorđe Milićević u izjavi za televiziju N1: "On je u svojoj dokumentaciji priložio i potvrdu o nekažnjavanju koju je dobio. S obzirom da se u RS i BiH ne vodi evidencija, u kaznenoj evidenciji nemate podatke o onima koji su služili kaznu u Haškom tribunalu. Čovjek ništa nije falsifikovao niti je komisija bilo kome pogledala kroz prste. Nakon mišljenja komisije on je bio bolje bodovan, sa aspekta svoga iskustva kojeg ima, od svog protivkandidata i Skupština je sa većinom glasova izglasala njemu povjerenje".

Turbo resocijalizacija ratnog zločinca

Čovjek, zločinac, a iznad svega osoba sa potvrdom o nekažnjavanju i podrškom načelnika opštine i odbornika, može prst u uho i pjevati borbene. Šta ga briga!

Vidite kako smo mi napredno društvo. Mi odmah naše zločince inkorporiramo na čelne pozicije. Kakvo crno kajanje, resocijalizacija, etički odstup od prvobitnih funkcija. To je tako passe.

Nema kod nas, odmah u glavu, da prostite:

-Dobro jutro, dobro jutro, ovo je vaš novi porodični ljekar i načelnik Doma zdravlja, Blagoje Simić.

-Ali on mi je protjerao familiju, raskućio sve moje, mene odveo u logor, pa u robovlasništvo!

-Nemoj tako, gospoja! Dobar je Blagoje, a ima i potvrdu o nekažnjavanju.  Iz MUP-a direktno. A, vi ako niste zadovoljni, eno vam Odžaka, eno vam Federacije, pa se tamo liječite.

I znate šta, ovo uopšte, ali uopšte ne mora biti fiktivan razgovor. Zapravo, ovo će postati surova realnost za žrtve šamačkog doktora, koje se dođu liječiti u lokalni Dom zdravlja.

Pa se onda čovjek zamisli. Dokle bi dogurali Hitlerovi posilni i presuđeni ratni zločinci  Albert Speer, Baldur von Schirach, Rudolf Hess, Karl Dönitz da su po puštanju na slobodu imali Potvrdu o nekažnjavanju iz MUP-a Republike Srpske?! Da li bi se i oni sve sa potvrdom MUP-a nastavili baviti arhitekturom, vojno-pomorskim zanatom, radom sa mladima ili partijskom infrastrukturom???

I onda se čovjek onako ljudski zapita, imaju li presuđeni ratni zločinci savjest. Pa se brzo popravi i vrati u realnost, kad se sjeti Geringove rečenice na Nirnberškom procesu: «Ja nemam savjest. Moja savjest je Adolf Hitler».