<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Evo kakvu je mapu zapravo nacrtao Dodik (FOTO)

Mape

Kad Dodik zacrta...

21. novembar 2017, 12:00

Mapa Balkana koju je Milorad Dodik iscrtao pred kamerama DW predstavlja ispunjenje sna ratnih vođa Srba, Hrvata i Bošnjaka, koji su u Dejtonu natjerani na mir, prenosi Istinito

Danas, 22. godine poslije Dejtona i dalje ima političara koji bi da prekrajaju granice na Balkanu. Tako je predsjednik RS Milorad Dodik u intervjuu za DW iscrtao svoju mapu na regionalnoj karti.

Dodik je Srbiji "pripojio" dijelove Bosne i Hercegovine, Republiku Srpsku, ali i sjever Kosova i Metohije. Hrvatskoj je takođe "pripojio" dio BiH, Zapadnu Hercegovinu. Bošnjacima je ostavio "srce" BiH.

Tako je predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a "ispunio" san Franje Tuđmana i Slobodana Miloševića koji su Bosnu i Hercegovinu u Karađorđevu "podijelili" na kafanskoj salveti.

- Mi nismo avanturisti kako nas mnogi predstavljaju. Nismo ni zaglupljeni nacionalisti. Dakle ja razumijem da za ostvarivanje takvih elemenata morate da stvorite politički okvir i jedno političko okruženje, da se napravi dovoljan kvantum prakse u okruženju i u Evropi i naravno da to bude barem djelimično prihvaćena stvar - rekao je Dodik novinarima DW, dodajući da radi "na stvaranju tog političkog okruženja."