<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Advokat: Mladić insistira da prisustvuje izricanju presude

Hag

Nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić insistira da danas prisustvuje izricanju presude pred Haškim tribunalom, izjavio je Mladićev advokat Branko Lukić.

22. novembar 2017, 12:00

"On će doći. Mi ćemo pokušati da procenimo da li može da izdrži, iako nismo stručnjaci, ali on insistira da bude prisutan", rekao je sinoć Lukić.

Lukić, koji je juče posjetio Mladića u pritvorskoj jedinici u Hagu, smatra da on neće moći da izdrži u sudnici sve vrijeme izricanja presude, jer je njegovo zdravstveno stanje veoma loše.

"Da li će oni praviti neke pauze, ne znam. Kada je bilo suđenje mi smo po sat vremena radili, pa 20 minuta pravili pauzu. Da li su to sada imali u vidu, ne znam", dodaje Lukić.

On je najavio da će odbrana danas reći da se protivi izricanju presude Mladiću u ovakvom zdravstvenom stanju.

"Vidi se da je loše, baš loše, ali oni imaju načina, njega malo podignu lekovima. Primetili smo da se to dešava kada ga porodica posećuje. On bude malo bolje, ali posle toga baš bude loše. Ali, oni mogu da rade šta hoće i bez njega. Samovolja je samovolja, šta da radimo. Mi ćemo biti pod protestom u sudnici", rekao je Lukić.