<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Jako važne stvari koje očevi moraju znati o svojim kćerima

Za tate

Ovo su savjeti napisani od strane i iz perspektive djevojčice i silno su važni za sve očeve koji odgajaju i žele zaista najbolje svojim kćerima

23. novembar 2017, 12:00

Ovaj članak namijenjen je tatama koje imaju kćeri. Vaše ponašanje i odnos prema kćerima ne utječe samo na odgoj i razvoj, nego i na sliku koju će vaše curice jednoga dana imati o sebi, kao i na ponašanje u ljubavnim odnosima u koje će se jednoga dana (koliko god odbijali pomišljati da će taj dan doći) upuštati.

Autorica Tara Hedman s portala Good Men Project upravo je iz tog razloga, iz perspektive djevojčice, zapisala stvari koje očevi koji odgajaju kćeri trebaju imati na umu, a neke smo izdvojili za vas:

1. Voljet ću sebe onoliko koliko me ti voliš.

2. Pitaj me kako se osjećam i poslušaj moj odgovor. Trebam znati da me cijeniš prije nego što se sama počnem ispravno cijeniti.

3. Učim kako me muškarci trebaju tretirati na temelju toga kako ti tretiraš moju mamu, svejedno jeste li vjenčani ili ne.

4. Ako se ljutiš na mene, osjećam to. Razgovaraj sa mnom.

5. Kada govoriš nježno, mnogo bolje razumijem što govoriš.

6. Na moju sliku o sebi utječe kako govoriš o ženama i ženskom tijelu dok se šališ.

7. Potiči me da cijenim umjetnost, znanost i prirodu pa ću naučiti da je intelekt važniji od izgleda.

8. Dopusti mi da govorim što želim, čak i ako je pogrešno i glupo jer trebam znati da se snažnim glasom i mišljenjem mogu izboriti za sebe.

9. Ako ćeš se početi bojati promjena na mom tijelu kako budem odrastala, mislit ću da sa mnom nešto nije u redu.

10. Ako pokažeš nježnu stranu, naučit ću prihvatiti svoju ranjivost umjesto da je se bojim.

11. Ako mi dopustiš da ti pomognem u popravljanju auta ili bojenju kuće, vjerovat ću da mogu sve što mogu i dječaci, kasnije muškarci.

12. Nemoj lagati jer vjerujem svemu što kažeš pa ću se jako razočarati.