<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dok je narod gladovao, Mugabe je uživao u besramnom luksuzu FOTO

Robert Mugabe

Sada već bivši predsednik Zimbabvea Robert Mugabe poseduje privatnu palatu sa 25 spavaćih soba vrednu 10 miliona dolara u Harareju.

23. novembar 2017, 12:00

Njegova palata, nazvana "Plavi krov", ima dva jezera i nalazi se na imanju od 44 hektara, ograđena od javnosti i zaštićena sigurnosnim sistemom vrednim više miliona dolara.

Objavljena fotografija pokazuje Mugabeovu ekstravagantnu imovinu ukrašenu mramornim podovima, skupim lusterima i bazenom. 

Prema objavljenoj publikaciji, zgradu je izgradila srpska građevinska firma Energoprojekt po kineskom arhitektonskom dizajnu.

Očigledno je da je 93-godišnji vlastodržac uživao u luksuzu, zajedno sa suprugom Grejs, daleko od bolova i patnje koje su osećali ostali stanovnici Zimbabvea. 

Fotografije su objavljene kao dokaz da su Mugabe i njegova supruga trošili milione na sebe i svoje potrebe. 

Mugabe je podneo ostavku pred neposrednim impičmentom od članova svoje stranke Zanu-PF, nakon što je vojska preuzela kontrolu nad zemljom. 

Zanu-PF je odbacio čoveka koji je 37 godina vodio zemlju i zamenio ga svojim bivšim potpredsednikom Emersonom Mnangagvom, koji će zakletvu položiti u petak.