UČENIK DONIO CRTEŽ U ŠKOLU KOJI JE PRESTRAVIO NASTAVNIKE Odmah otvorena istraga, priveden 33-godišnjak: 'Morali smo hitno reagovati!'

UČENIK DONIO CRTEŽ U ŠKOLU KOJI JE PRESTRAVIO NASTAVNIKE Odmah otvorena istraga, priveden 33-godišnjak: 'Morali smo hitno reagovati!'

Piše: Jutarnji.hr

Crtež je pokazivao masovnu pucnjavu u školi koja je u plamenu, mrtve ljude koji leže u krvi i muškarca koji na njih puca iz vatrenog oružja. Sve je bilo 'ukrašeno' i detaljima koji prikazuju zvukove pucanja i vrištanja.

 

Kad su vidjeli uznemirujuću sliku, nastavnici su nazvali policiju, koja je kratkom istragom došla do autora crteža, 33-godišnjeg Roberta Paula Alexandera Edwardsa.

 

Nije objavljeno radi li se o ocu ili članu porodice dječaka koji je crtež donio u školu, no Edwards je uhapšen zbog pisanja i skiciranja prijetnji ubojstvom i fizičkim nasiljem.

 


 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.