Nova pravila na KCUS-u: Za odlazak na džumu potrebna saglasnost šefa

sarajevo

Nova pravila na KCUS-u: Za odlazak na džumu potrebna saglasnost šefa

Piše: nap

Nova pravila

 Menadžment Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu objavio je nova pravila u toj zdravstvenoj ustanovi, koja se odnose na radno vrijeme i ponašanje tokom radnog vremena uposlenih na hirurškim klinikama najveće zdravstvene ustanove u BiH.  

 

U Odluci, koja je dostavljena šefovima hirurških disciplina, navedeno je šest novih pravila koja se, između ostalog odnose i na korištenja slobodnih dana uposlenika kao i na pravila prilikom ispunjavanja vjerskih potreba uposlenih. 

 

Navodi se da šef klinike ne smije davati slobodne dane uposlenicima bez saglasnosti direktora hirurških disciplina. 

 

Ubuduće se na KCUS-u neće smjeti koristiti „produženi vikend“.  

 

Uposlenici koji zadovoljavaju svoje vjerske potrebe (petak, džuma-namaz), potrebno je da saglasnost dobiju od šefa organizacione jedinice, koji će voditi evidenciju o njihovom odlasku i povratku na kliniku.

Komentari na tekst (2)
Objavljeno:
U službenom dopisu je pravilo službe prekršteno u "pravilo igre"! To je tako kada piljarima daju "državu" u ruke.
Objavljeno:
Cestitam!
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.