Socijalna prava su ljudska prava

Banjaluka

Socijalna prava su ljudska prava

Piše: Buka

Banjalučki centar za ljudska prava u saradnji sa Friedrich Ebert Stiftung Bosnien und Herzegowina organizuje obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava 2017. godine u Banjaluci. Tema ovogodišnjeg Dana ljudskih prava je: „Socijalna prava su ljudska prava“.

Na ovom događaju, koji će se održati 8. decembra 2017. godine (petak) u hotelu „Bosna“ u Banjaluci sa početkom od 11 časova, raspravljaće se o tretiranju socijalnih prava kao elementa životnog standarda i sastavnim dijelom ljudskih prava.

 

Ostvarenje prava na socijalnu pomoć, adekvatno stambeno zbrinjavanje i efikasan sistem socijalne zaštite u Republici Srpskoj, odnosno Bosni i Hercegovini, u kojoj veliki dio stanovništva živi u siromaštvu i suočava se sa socijalnim isključenjem, svakim danom sve više deteorira. Ova pitanja postaju još značajnija u procesu pristupanja Evropskoj uniji. O ovim pravima se mora govoriti kao o ljudskim pravima svakog pojedinca, koja on dobija svojim rođenjem i zato što je pojedinac-čovjek, a nikako kao o pravima koja država treba da mu „pokloni“.

 

Događaj je otvoren za sve zainteresovane građane, a posebno za pravnike, politikologe i novinare kao i studente prava, politikologije i novinarstva. 

 

Izlagači na ovom seminaru su prof. dr Ljubinko Mitrović, ombudsman za ljudska prava u Bosni i Hercegovini, prof. dr Goran Marković, profesor Ustavog prava i Goran Stanković, generalni sekretar Saveza sindikata Republike Srpske.

 

Događaj je besplatan za sve zainteresovane i svi građani su dobrodošli na njega.

 

Na sljedećem linku možete pročitati više o samom seminaru i preuzeti Program (Agendu) događaja: http://www.blchr.org/socijalna-prava-su-ljudska-prava/

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.