<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Jutros zasijedao Štab za vanredne situacije u Banjaluci: Evo kakvo je stanje nakon olujnog nevremena

Desk

Sve nadležne gradske službe tokom protekle noći angažovale su sve raspoložive kapacitete i mehanizaciju kako bi što prije bile otklonjene i, koliko je to moguće u ovom trenutku, sanirane štete olujnog nevremena koje je zahvatilo Banjaluku u noći 11. na 12. decembar ove godine, konstatovano je na jutrošnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

13. decembar 2017, 12:00


Prema posljednjim informacijama gradskih službi, u olujnom nevremenu koje je zahvatilo Banjaluku oštećeno je 11 krovova stambenih zgrada i javnih ustanova, oboreno i oštećeno 166 stabala u drvoredima na javnim površinama, četiri autobuska stajališta, šest bilborda, devet siti lajtova, 18 saobraćajnih znakova, te više od 60 automobila.

Po izvještaju Civilne zaštite, tokom protekle noći gradske službe intervenisale su na više stambenih zgrada na način da su otkrivena krovišta privremeno pokrivena zaštitnim folijama kako bi se spriječila dalja oštećenja.

Po nalogu gradonačelnika Igora Radojičića, nadležne gradske službe će i danas nastaviti sa saniranjem nastale štete kako bi se stanje na području grada u potpunosti normalizovalo, te u narednim danima preduzele dugoročnije mjere na saniranju nastalih šteta, a što se posebno odnosi na zgrade koje su u nevremenu ostale bez krovova.