<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

NASA i Google najavljuju veliko otkriće: Otkrivena nova egzoplaneta!

Astronomija

NASA sprema veliku objavu vezanu uz najpoznatiji teleskop za lov na planete - Kepler.

14. decembar 2017, 12:00

 Američka agencija za svemirska istraživanja i najveća pretraživačka kompanija na svijetu najavili su skorašnje otkrivanje velikog otkrića postignutog uz pomoć umjetne inteligencije.

NASA sprema veliku objavu vezanu uz najpoznatiji teleskop za lov na planete - Kepler. Agencija je naglasila da će predstavnike medija o novom otkriću obavijestiti već danas a, no nije precizirala o kakvom se otkriću radi.

Sve što znamo je da iza najnovijeg otkrića na polju astronomije stoji i pretraživački div Google. Prema svemu sudeći, riječ je o podvigu u kojem je od velike pomoći bila umjetna inteligencija koja je znanstvenicima pomogla prebirati po nenormalnim količinama podataka koje im Kepler šalje svakodnevno

Sudeći prema pozvanim koji se bave poljima od katalogiziranja egzoplaneta do analize svemirskih tijela skoro smo sigurni da će se raditi o otkriću neke planete, dok je prisutnost Googlea opravdana korištenjem novih tehnologija koje je NASA već jednom najavila.

Naime, s obzirom na to da Kepler šalje mnogo podataka prema Zemlji, strojevi odnosno umjetna inteligencija pomažu pri njegovom razvrstavanju. Rezultati će, ne dvojimo, biti prilično impresivni.