<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

MA SAMO NEK JE ANONIMNO: U Banjaluci rekordan broj studenata na protestima!

Protesti

Pao je rekord kada je riječ o okupljanju banjalučke studentske mase.

25. decembar 2017, 12:00

Najavljeni studentski protesti u Banjaluci nisu se jučer održali u Banjaluci.Osim nekoliko entuzijasta, ispred paviljona gdje se protest trebao održati, nije drugi se nije pojavio.

Tako je pao neslavan rekord kada je riječ o okupljanju banjalučke studentske mase.

I njih nekoliko, koji su se zatekli, ubrzo je napustilo lokaciju gdje su protesti trebali da se održe.

Niko ne zna zbog čega i kako je došlo do "osipanja" studenata u Banjaluci, nezvanično saznajemo kako se studenti nisu htjeli okupiti jer nisu znali ko ih ustvari poziva na okupljanje. Protesti su naime bili "anonimni".


A zahtjevi studenata u pozivu bili su :

Od sanacije domova, nakon što je olujno nevrijeme oduvalo krovove pa sve do pojeftinjenja goriva, jer im to poskupljuje put do kuće.

Prenosimo proglas u cjelosti, a koji je objavljen nekoliko dana pred proteste.


"Dosta je bilo nemara, neodgovornosti i bahatosti nadležnih institucija! Kako je moguće da niko nije pokrio krov nakon oluje? Kako je moguće da su dopustili da domovi prokisnu od petog do prvog sprata? Kako je moguće da su dopustili propast našeg jedinog mjesta za život? Kako je moguće da su na tako bezosjećajan i nehuman način ugrozili našu budućnost? Naši pozivi u pomoć nisu bili priritet nkome one noći kad smo jedni drugima bili jedina podrška i utjeha.

Ovo su njihovi zahtjevi:

– Potpuna sanacija sva četiri paviljona do 1.2.2018.

– Transparentno dodjeljivanje stipendija

– Smjena uprave i direktora SC

– Zaustavljanje poskupljenja goriva

“Mi više nemamo šta da čekamo, jer se u prvi i drugi paviljon nećemo vratiti do iduće godine, a nadležni žele da nas smjeste u upitne alternativne smještaje. Vrijeme je da im jasno i glasno kažemo DOSTA JE!”

Zbog nedostatka novca, nećemo moći da završimo tekuću školsku godinu. Mi nemamo sredstava da plaćamo zakup stanova, nemamo novca da se hranimo po kazamatima već smo zavisni o studentskoj hrani iz menze.

Ono što je takođe bitno naglasiti, je to da nakon povećanja cijena goriva, naši roditelji neće moći da nam priušte nastavak studiranja. Kažu, to će biti značajan udar na njih i njihove beznačajno male plate od kojih su nas jedva finansirali do sada." napisali su studenti koji su pozvali na proteste.


TEKST JE NESATIRIČNOG KARAKTERA!