ŠTA ĆE NA OVO REĆI HRVATSKI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA: Evo zbog čega britanski Dom lordova spominje Dragana Čovića!?

Izvještaj

ŠTA ĆE NA OVO REĆI HRVATSKI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA: Evo zbog čega britanski Dom lordova spominje Dragana Čovića!?

Piše: Buka

Komitet za međunarodne odnose britanskog Doma lordova nakon višemjesečne rasprave te višekratnog boravka u zemljama regiona Zapadnog Balkana objavio je izvještaj pod naslovom “Velika Britanija i budućnost Zapadnog Balkana” u kojem iznosi zaključke i viđenje stanja na Balkanu

U ovom izvještaju jedini imenom pomenuti političar iz Bosne i Hercegovine je predsjedavajući Predsjedništva Dragan Čović.

 

Doktor političkih nauka Slaven Kovačević je u razgovoru za N1 kazao da za to postoji dobar razlog.

"Ono što je Dom lordova napisao u svome izvještaju je jedna liječnička dijagnoza i oni kažu kako ta oboljenja liječiti. Vrlo dobro znaju zašto su samo apostrofirali Čovića, on se pojavljuje i u sigurnosnim izvještajima NATO-a kao osoba kojoj se ne može vjerovati", istakao je Kovačević i dodao da je sad pitanje "voljnog momenta" koliko će Velika Britanija uvažiti savjete Doma lordova.

 

"Lordovi su istakli druge igrače, Rusiju i Tursku. Postavlja se pitanje kako će se Britanija postaviti jer je, ponavljam, Britanija jedan od garanta Dejtonskog sporazuma. Očekujem da će međunarodna zajednica pročitati izvještaj i vidjeti šta su prijetnje u BiH. Mora se zaustaviti djelovanje Rusije i da se BiH konačno opredijeli ili ide ili ne ide u NATO, tako što će njeni građani, ne dio BiH, to reći", ocijenio je profesor.

 

 

Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
Gradjani se ne mogu opredjeliti.Imamo i previse netacnih informacija.Nigdje ne stoji sta ce gradjanin doboti ili izgubiti od opredjeljenja.Politicari nisu voljni nam stvarno stanje dati do znanja, vec nam pricaju bajke, u koje mi djeca vjerujemo.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.