<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

PU Prijedor: Nisu hapšeni slovenački novinari, građani prijavili snimanje

PRIJEDOR

Policijske uprave Prijedor danas je potvrđeno da je četvoro novinara televizijske kuće ''POP 24UR'' iz Slovenije nije uhapšeno, već da je s njima, nakon prijave više građana iz Prijedora, obavljen informativni razgovor o razlozima dolaska i boravka u tom gradu.

10. januar 2018, 12:00

Građani su, kako je saopćeno, prijavili policiji da su određene osobe vršile snimanje i anketiranje bez vidnih obilježja bilo koje medijske kuće.

-Postupajući po više prijava građana da, na području grada Prijedora određene osobe s vozilom slovenačkih registarskih oznaka vrše snimanje i anketiranje građana, u naselju Pećani, policija je zatekla četiri osobe koje su vršile snimanje i anketiranje bez vidnih obilježja bilo koje medijske kuće - naveli su iz prijedorske policije.

-S obzirom na uznemirenost građana zbog aktivnosti i prisustva ovih osoba, te kako ova uprava nije imala prethodnu informaciju o ovim aktivnostima, pozvani su u službene prostorije Policijske uprave Prijedor, gdje je utvrđen identitet i obavljen informativni razgovor o razlozima dolaska i boravka osoba na području PU Prijedor - stoji u saopćenju.

Informativnim razgovorom utvrđeno je, kako se dodaje, da se radi o četiri osobe televizijske kuće ''POP 24UR'' iz Slovenije, koje su za potrebe istraživačkog priloga vršili snimanje i anketiranje građana, i koje su, nakon obavljenog informativnog razgovora nastavili rad na terenu.

Novinari ove slovenačke televizije su izjavi medijima da su došli u Prijedor kako bi pronašli ženu iz Prijedora, 32-godišnju Dijanu Đuđić koja bi trebalo da Slovenačkoj demokratskoj stranci (SDS) bivšeg premijera Janeza Janše u tri jednake rate isplatiti ukupno 450.000 eura, po kamatnoj stopi od samo dva posto.

Đuđićeva navodno ima firmu u malom slovenačkom mjestu Spodnje Hoče, sa oko 2.000 stanovnika.