Pekari ukazali na nelojalnu konkurenciju

BANJALUKA

Pekari ukazali na nelojalnu konkurenciju

Piše: Srna

Nedostatak radnika, rad na crno i neizdavanje fiskalnih računa u pojedinim pekarama, najveći su problemi pekara banjalučke regije, zaključeno je na današnjoj sjednici Odbora pekarske industrije Područne privredne komore Banjaluka.

Na sjednici, kojoj su prisustvovali glavni republički tržišni inspektor Borka Surtov i glavni inspektor za hranu Pejo Đurašinović, predstavnici pekara zatražili su strože inspekcijske kontrole u ovoj oblasti, saopšteno je iz Privredne komore Republike Srpske.

Time bi se, tvrde pekari, smanjila siva ekonomija, jer oni koji ne plaćaju obaveze i krše zakone predstavljaju nelojalnu konkurenciju pekarima koji ispunjavaju sve zakonom predviđene obaveze.

"U borbi protiv sive ekonomije, pekari su ponudili pomoć inspekcijskim organima, a dogovoreno je i da predstavnici pekara izrade normative i smjernice o uslovima koje je potrebno ispuniti u proizvodnom procesu, kako bi se na kvalitetan način obezbijedila primjena važećih propisa, ali i standarda u ovoj industriji", navedeno je u saopštenju.

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.