<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Počinje nova era Dance Arene na Exitu, a sa njom stiže i ultimativna TECHNO postava!

EXIT

Prošlog ljeta sve oči globalne elektronske muzičke scene bile su usmjerene ka novom, spektakularnom izgledu mts Dance Arene.

11. januar 2018, 12:00

Nadaleko čuvena bina EXIT festivala tako je proslavila prvih 15 godina postojanja, gusto prožetih istorijskim momentima koje su uz njenu prepoznatljivu publiku stvarale i redom sve najveće svjetske zvijezde.

Ove godine famozna Arena donijeće još mnoštvo inovacija koje će morati da se dožive na licu mjesta, u zadivljujućem ambijentu najvećeg rova kolosalne Petrovaradinske tvrđave. Istovremeno, ako se po jutru na Areni poznaje dan, onda ultimativna tehno postava u četvrtak na Areni najavljuje dosad najzvjezdaniju listu izvođača, ispisanu na novoj, još dužoj stranici sa kojom počinje idućih 15 godina!

Čast da se u četvrtak, 12. jula, prvi na nju upišu svojim furioznim setovima imaće trenutno najveći svjetski tehno heroji! U ovoj postavi, kakva se viđa jednom u životu, zajedno igraće pionir i lider globalnog tehno pokreta Richie Hawtin, planetarno najmoćniji tehno par Adam Beyer i Ida Engberg, apsolutni simbol berlinske tehno scene Ben Klock, tehno zvijezda u najvećem usponu današnjice Amelie Lens, te zvanično najzapaženiji tehno talenat Anastasia Kristensen! Ovogodišnja regionalna podrška na Areni biće svjetski proslavljen Splićanin DJ Jock, dok će dosad najveću mašineriju na tvrđavi prvi pokrenuti mladi novosadski tandem Dušan Nikolić i Runy!

Poslije dvije godine tokom kojih je širom svijeta predstavio svoj novi koncept "Close", izveden i na Exitu 2016. godine, Richie Hawtin, jednako čuven i kao Plastikman, ovog puta na Arenu se vraća u jutarnjem terminu i to da lično zatvori ovaj, pravi decenijski tehno line-up! U nedavnom intervjuu, Richie je najavio da će napraviti pauzu od "live" nastupa, kako bi do juna spremio nastavak sa "Close 2.0" konceptom za koji se spekuliše da će biti izveden i na EXIT festivalu! Na jednu od svojih omiljenih pozornica vraća se i najveći tehno par svih vremena Adam Beyer i Ida Engberg, kojima će ovo biti prvi put da nastupe zajedno na ovim prostorima i jedna od izuzetno rijetkih nastupa koje čuvaju samo za izuzetne događaje kakvi su Coachella, Awakenings ili oboma veoma blizak EXIT. Sa troje djece i dvije ogromne karijere, nakon nedavnog vjenčanja, svjetski mediji su ih proglasili za "prvu tehno familiju", "najkul par na sceni" i druge kovanice, a svi su pisali o njihovom odlasku poslije vjenčanja pravo na podijum najpoznatijeg svjetskog kluba, berlinskog Berghaina. A upravo najveći simbol i vodeći heroj ovog tehno hrama dočekaće ih na Areni! Nakon što je izveo svoj spektakularni "Photon" šou na nekoliko odabranih lokacija, tehno titan Ben Klock stiže na Arenu u trenutku kad je najostvareniji. Od njegovog prethodnog gostovanja na Areni, zabilježio je i nagradu za "Essential Mix of the Year", te nastupao kao hedlajner vrtoglavog broja festivala čiji broj nastavlja da raste i u 2018. godini.

Ipak, ako neko može da napiše gotovo filmsku priču o usponu, to je nesumnjivo unikatna Amelie Lens! Belgijsku tehno heroinu i Richie Hawtin i Adam Beyer proglasili su kao budućnost tehna, a koliko je tražena na svjetskoj sceni najbolje govori podatak da je samo u oktobru je upisala 27 letova, čak tri seta na ADE2017, isto toliko u novogodišnjoj noći i potpuno rasprodate nastupe širom Evrope, ali i u Australiji i Novom Zelandu, dok je godinu završila sa čak četiri hita u Top 20 tehno izdanja na Beatportu! Do prije samo godinu dana bila je relativno anonimna, a danas je hedlajner najvećih festivala, te rezident popularnog kluba Labyrinth gdje brusi svoju vještinu za miks pultom u "all night long" setovima. Kroz veoma sličnu situaciju trenutno prolazi i rusko-danska zvijezda u meteorskom usponu Anastasia Kristensen, koja je već proglašena zvanično za najveći DJ talenat od strane časopisa Mixmag, dok njen put ka vrhu sa jednakim oduševljenjem prate i ostali mediji, te sve brojnija publika. Splitski DJ Jock zna kakav je osjećaj kad Carl Cox prvi vrti tvoj demo na Ibici, a potom i kad ga objavi za svoju izdavačku kuću a tebe pozove da nastupaš sa njim. Ne čudi onda ni kad te proglase za najboljeg producenta u regionu, čime je osiguran poziv da zaigraš u dresu Arene! Iste boje ove godine brane i domaćini sa novosadske scene, Dušan Nikolić, rezident Tunnela, kultnog kluba na samoj tvrđavi, i Runy, njegov saradnik u prvom ovogodišnjem miksu na Areni.

Samo do 15. januara jedna ulaznica otvara pet festivala!

Nakon što je EXIT Summer of Love ljetos okupio četiri festivala u nizu, EXIT Freedom 2018 biće još veći festivalski poduhvat, jer ga čini čak pet festivala u pet zemalja: EXIT, Festival 84, Sea Star, Revolution i Sea Dance. U toku je i velika praznična akcija gdje se uz EXIT ulaznicu po promo cijeni od samo 115 KM, samo do 15. januara dobijaju i ulaznice za ostala četiri festivala! Ulaznice se prodaju putem servisa kupikartu.ba, a na sajtu zvanične turističke agencije exittrip.org dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i opcije za smještaj i prevoz!