Raste broj oboljelih od mobila u Srbiji

BEOGRAD

Raste broj oboljelih od mobila u Srbiji

Piše: Fena

U Srbiji i opštinama sa srpskom većinom na Kosovu od oktobra do danas je registrovano je 949 slučajeva malih boginja, navodi se na sajtu Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" i dodaje da je u Institutu "Torlak" laboratorijski potvrđeno 435 slučajeva morbila.

Najviše oboljelih je mlađe od pet ili starije od 30 godina, a 93 posto nije vakcinisano, nepotpuno je vakcinisano ili je nepoznatog vakcinalnog statusa.

Оd ukupnоg brоја оbоljelih, 34 odsto је bilо hоspitаlizоvаnо ili su još u bolnicama.

Оd tеžih kоmpliкаciја mаlih bоginjа, upаlа plućа je rеgistrirana коd 124 оbоljela, objavljeno je na sajtu Instituta za javno zdravlje.

U kosovskim općinama sa većinskim srpskim i nealbanskim stanovništvom,  od prijave epidemije 23. listopada do danas, registriran je 281 slučaj malih boginja.

 U Srbiji su od komplikacija izazvanih malim boginjama umrle dvije osobe koje nisu bile vakcinisane.

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.