Vlada RS proglasila nedjelju za neradni dan: Pitali smo ko radi, a ko ne radi nedjeljom

BANJALUKA

Vlada RS proglasila nedjelju za neradni dan: Pitali smo ko radi, a ko ne radi nedjeljom

Piše: BUKA/M.I.D.

Ko radi, a ko ne radi nedjeljom u RS?

Vlada Republike Srpske proglasila je nedjelju, 14.januara neradnim danom. Po julijanskom kalendaru 14. januara se obilježava Nova godina.

Vlada RS saopštila je juče da na taj dan u RS neće raditi republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, javna preduzeća, ustanove i drugi koji Novu godinu obilježavaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je nakon sjednice Vlade RS.

Dragana Bulić, Službenik za odnose sa javnošću Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS rekla je da je bez obzira na praznike, nedjelja za mnoge radni dan.

"Rade dežurne službe, dežurni timovi javnih ustanova, radnici zaposleni u Komunalnim preduzećima, inspektori... Toga dana (14.1.2018.) ne rade oni koji Novu godinu obilježavaju po julijanskom kalendaru i imaju mogućnost da nađu adekvatnu zamjenu sa radnim kolegama", rekla je za BUKU Dragana Bulić.

Ona je istakla da se ovaj neradni dan ne prenosi u ponedjeljak.

 

 

 

 

Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
zar dezurne aluzbe ne tade kad je peaznik?
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.