Žurnal tvrdi: U Republici Srpskoj se formiraju paravojne jedinice

Desk

Žurnal tvrdi: U Republici Srpskoj se formiraju paravojne jedinice

Piše: Žurnal.info

Predsjednik „Srbske časti“ iz Republike Srpske Igor Bilbija vrši regrutaciju osoba iz krim miljea koji će činiti okosnicu buduće paravojne formacije. Specijalci ruskog „humanitarnog kampa“ u Nišu marširali ulicama Banja Luke. Direktna podrška stigla iz Moskve, tvrdi portal Žurnal.info

Za sebe vole reći da su humanisti. Ali ako na bilo kojoj društvenoj mreži upišete „Srbska čast“ , ukazat će vam se nabildani ljudi sa fantomkama na glavama, muškarci u maskirnim uniformama sa automatskim oružjem u rukama, fotografije iz teretane, vojne obuke i postrojavanja. 

 

Pojavit će se i poneka fotografije na kojima se vidi da se pripadnici „Srbske časti“ brinu za sigurnost Arkanove udovice Cece Ražnatović, da su nerijetko u Moskvi i još mnogo toga. Ove novije fotografije uglavnom su nastale u Banja Luci. Ona od 12. 12. 2017. godine ipak je najupečatljivija. „Humanisti“ Srbske časti, u crnim majicama i maskirnim uniformama, fotografisani su u sali za sjednice Narodne Skupštine Republike Srpske. 

 

U prvom sjedili su Igor Bilbija iz Prijedora i Bojan Stojković iz Niša. Oni su vođe „Srbske časti“. Igor Bilbija poznato je ime iz rubrike crna hronika. Hapšen je zbog prostitucije, lihvarstva i organizovanog kriminala. Bojan Stojković iz Niša slovi za „najjačeg Srbina“. Nosilac je ordena kojeg mu je uručio ruski general Valerij Vječesljavević Kaljakin. Zajedno sa svojim kolegama iz Srbske časti prošao je obuku u kampu 63. padobranske brigade u Nišu što je ovjekovječio i prigodnom fotografijom.

 


Tokom  2007. godine boravio je u u vojnoj bazi „Ševatske Livade“ u Preševu. Dio obuke je, prema izvorima Žurnala, zahvaljujući vezama sa ruskim ratnim veteranima okupljenim oko udruženja „Naslednici pobede“, prošao i u Moskvi, a formu održava u ruskom Humanitarnom centru u Nišu.  

 

„Za ovakvog predsednika vredi umreti“, napisao je Stojković na svom Instagram profilu ispod fotografije Vladimira Putina.

Ispod fotografije sa Miloradom Dodikom napisao je: „Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine“. 

Stihove tog narodnjaka Milorad Dodik zapjevao je u maju 2016. godine, na skupu organizovanom kao kontramiting opoziciji koja je tražila njegovu smjenu. O Dodikovoj sigurnosti tada su brinuli pripadnici „Srbske časti“. Od tada su oni česti gosti Banja Luke, naročito onda kada predsjednik Republike Srpske iznosi ili provodi svoje separatističke ideje. Njihov pojačan boravak u BiH sigurnosne službe registrirale su u decembru prošle i u januaru ove godine.

 


„Srbska čast i podmladak Veterana RS Powers održale su u Narodnoj Skupštini RS sastanak na kojem se govorilo o formiranju jedinice sastavljene od ova dva udruženja , koji će učestvovati u svečanom postrojavanju i defileu povodom 9. januara, neustavnog dana Republike Srpske“, piše u dokumentima sigurnosnih agencija koje još navode da se na sastanku „razgovaralo i o eventualnim intervencijama ukoliko opozicija bude preduzimala opstrukcije rada vlasti“.

Skupštinski prostor za djelovanje „Srbske časti“, prema istim izvorima obezbijedio je Nenad Stevandić, potpredsjednik Narodne skupštine RS. On, međutim, na pitanja Žurnala, odgovara da nije primijetio boravak niškog specijalca sa ruskim odlikovanjima Bojana Stojkovića u prostorijama Narodne skupštine RS. 

Sa Veteranima Republike Srpske sarađujem i saglasan sam da oni kao NGO mogu da koriste prostor Narodne skupštine“, kazao je Stevandić, pa potom okončao prepisku riječima – „hajd, sad zdravo. I nastavite sa naručenim tekstom“.

Prije toga priznao je da je bio govornik na ovom skupu, na kojem su govorili predstavnici  „udruženja“ Srbske časti, te predstavnici ruskog udruženja „Naslednici pobjede“. Na konferenciji, na kojoj se govorilo o potrebi anti-NATO djelovanja, govorili su još i Rajko Latinović iz Dervente kojeg su sigurnosne službe u BiH registrovale kao osobu obučavanu u vojnim kampovima u Rusiji. Među prisutnima je bio i Aleksandar Stanojević iz Doboja, bivši pripadnik MUP-a Republike Srpske, dok su glavnu riječ, ipak, vodili predsjednici udruženja Srbske časti iz RS-a i Srbije, Bojan Stojković i Igor Bilbija.

„Predsjednik Srbske časti iz Republike Srpske Igor Bilbija vrši regrutaciju osoba iz krim miljea koji će činiti okosnicu buduće paravojne formacije, dok je omladinska organizacija Power baza za regrutovanje“, navedeno je u dokumentima sigurnosnih agencija BiH.

Prije tri dana, tokom obilježavanja neustavnog dana RS-a pripadnici ove paravojne formacije su, također, učestvovali u defileu na ulicama Banja Luke. Međutim, njihovo prisustvo zabilježeno je i dva dana poslije, kada su automobili srbijanskih registarskih oznaka, sa grbom „Srbske časti“ bili parkirani na nekoliko mjesta u RS-u. 

Da je vlast Milorad Dodika sklona angažiranju paravojnih i parapolicijskih jedinica pokazuje slučaj iz 2014. godine. Tada su,  pred izbore, automobilima MUP-a RS-a u BiH ušli Donski Kozaci, paravojna formacija koja se nalazi na crnoj listi EU. Među njima je bio i Nikolaj Đakonov, Kozak koji je učestvovao u proruskim operacijama u Ukrajini. 

Nakon što su mediji razotkrili njihov ulazak, vlasti RS-a su saopćile da su Kozaci došli na ples u centru Banja Luke. Međutim, kada su u pitanju  pripadnici paravojne formacije Srbska čast, režim Milorada Dodika više ne skriva svoje namjere. Bivši kriminalci i bivši policajci u maskirnim odorama marširaju ulicama Banja Luke.

 

 

Izvor

 

Komentari na tekst (7)
Objavljeno:
Ja vechu kamaru debelih retardiani debila u zivotu vidjeo nijesam...
Objavljeno:
OVO SU OBIČNI ŠABANI I PIČKETINE!
Objavljeno:
Ovu su specijalne jedinice koje se koriste za sjedenje po rovovima, takozvanje glavusice, ili krmeca brigade, bice izgleda gusto, pazite samo da se ne privale na budzet, mislim, opravdana bojazan, logisticki receno....joj komedije majko mila, XXL brigade, hahahah........
Objavljeno:
Pored toliko srpskih diverzanata, komandosa, četnika kosovski kokicari, spicari, slastičari napraviše državu Republiku Kosovo!!!!!
Objavljeno:
"Boj se, Adsone, proroka i onih što su pripravni umrijeti za istinu,jer obično za sobom u smrt povuku mnogo drugih ljudi, često prije sebe, ponekad umjesto sebe.”(Umberto Eco, “Ime ruže”) Piše : Marjan Hajnal - POSLANICA SRBIMA I CRNOGORCIMA: Očevidci smo kako se slavi politička i vojna „pobjeda“ Karadžića, Plavišićke, Mladića i puno oni koji su se sakrili u mišije rupe ili uživaju u luksuzu zatvorskih ćelija kao ubice koji su učestvovali u stvaranju genocidne tvorevine zvana Republika Srbska. Predsjednik Dodik je izabran i postavljen na bedeme (č)etničke tvorevine da čuva i brani tu genocidnu tvorevinu Republiku Srpsku, naoružan topom mržnje uperenim prema Bosni i Hercegovini i Bošnjacima – muslimanima koji vole i prkose svojim dušmanima. A da bez tog topa ne može možemo se uvjeriti i po tome, jer taj top uvijek vuče za sobom bilo gdje da ide. Taj top je vukao u Srbiju, Rusiju, Ameriku, Izrael.., a kada putuje po Bosni i Hercegovine i svom (bl)entitetu od topa se ne odvaja. Iz potaje jačate poziciju hitlerolikog secesioniste Dodika. Kroz vaš patronat tzv. Republika srpska je napuhano jedro kom neki varljivi sibirski vjetar obećava plovidbu, ali vaša ukleta krivoslavna lađa ostaje nasukana na grebenima političke realnosti. Kao i uvijek tokom povijesti Rusi će vas u najboljem slučaju ostaviti da ih molite da vam promijene jarbol, ali nov brod nećete dobiti. To su dokazali Staljin, Kozirjev, Jeljcin, Putin. Za vaše dobro, odustanite od razlamanja Bosne, jer danas nema nesalomljivih. Napali ste je, mučki i kukavički, zaboravljajući da vas je Bosna spasila. Od sedam neprijateljskih ofanziva, šest se vodilo na teritoriji Bosne i Hercegovine. Bosna je bila srce jedinstva radnika, seljaka i intelektualaca. Nobelovska. Uređena, industrijska, univerzitetska. Olimpijska. U centru Evrope. A onda, zbog vas i zapadnih komšija Hrvata, porušena, pobijena, opljačkana, raseljena, raspamećena, ponižena, srušena niže od nivoa Siera Leonea. Svojski ste se trudili da u potpunosti uspije luciferovski jezuitsko-masonski projekat, Bosna kao makro-psiho-eksperiment. Sada je ponovo napadate, po ko zna koji put. Ne lomite Bosnu, da ne budete slomljeni. Jer, ima Boga. Sačuvana, ona je i vaša šansa da opet postanete samosvjesni ljudi.Možete je držati zatočenom, ali ona će se kao Feniks osloboditi svih okova. Poživjeće i živjeće. Moja Bosna. U tuđini sam, zauvijek tuđ. Ali, imam viziju, i san. Povratak. Makar pretvoren u prah. Ljubav iskrenog Bošnjana je neprolazna: “I da ostavih kosti u tujini, i tad bih samo Bosnu sanjo”. Onakva kakvom je dušom osjećao i u svemu samo nju slutio, njom disao, najveći njen poet – Mak Dizdar, živjeće i preživjeće Bosna, “prkosna od sna”! http://kliker.info/marjan-hajnal-poslanica-srbima-i-crnogorcima/
Objavljeno:
Sad ce izbori sad ce kampanje da nas vodje stite jedni od drugih sa raznim patriotama koji vole svoje etnose do zadnjeg dinara/marke. Nenasjedajte!
Objavljeno:
Pa ako su tolike face, sto ne prosetaju do Kosova, malo tamo da prave paradu, lako je biti veliki srbin u centru Banja Luke.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.