STIŽE PROMJENA "Vinjete odlaze u istoriju, a ovako će putarine naplaćivati cijela EU"

vinjete

STIŽE PROMJENA "Vinjete odlaze u istoriju, a ovako će putarine naplaćivati cijela EU"

Piše: Buka

Direktor Hrvatskih auto-puteva Boris Huzjan izjavio je da se na nivou cele Evropske unije priprema promena sistema naplate korišćenja autoputeva.

 - U kontekstu razvoja modela naplate putarine za sve vrste vozila, važno je istaći da je predlogom nove direktive Evropskog parlamenta planirano da u skoroj budućnosti plaćanje putarine bude moguće jedino po modelu pređene deonice autoputa, a ne naplata za određen period korišćenja - izjavio je Huzjan za "Jutranji list".

Kako kaže, takav sistem već postoji u Hrvatskoj.

- Resorno ministarstvo u sklopu svih reformi koje sprovodimo raspisalo je javni poziv za iskazivanje interesa za izradu studije razvoja elektronskog sistema naplate putarine u Hrvatskoj - kaže on.

Namera je, kako naovdi, unaprediti postojeći sistem naplate putarine a studija će pokazati koji je oblik elektronskog sistema naplate najpogodniji za autoputeva, uvažavajući nove tehnologije.

Komentari na tekst (1)
Oki
Objavljeno:
To vjrrovatno znači da će putarina svugdje biti skupo kao u Hrvatskoj.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.