<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Objavljeni radovi BUKA konkursa

<p>Poštovani čitaoci, BUKA portal objavljuje priče iz BUKA literarnog konkursa. Svi odabrani radovi se nalaze na<a href="literarni-konkurs" target="_blank" rel="nofollow"><span> http://www.6yka.com/litera</span>rni-konkurs</a><span style="color: #888888;"><br /></span><strong></strong></p>

30. april 2010, 12:00

Glasanje za najbolju priču traje do petka 7 maja u 12h. Važeći glas podrazumijeva tekst ispod priče- Glasam za ovu priču. Sa jedne IP adrese možete glasati za jednu priču jednom.

Svaki autor će objaviti svoj blog sa pričom kao dodatnu mogućnost vidljivosti na našem portalu. Na blogu možete glasati takođe.
Broj glasova ispod bloga, sa različitih IP adresa, ukupna čitanost, i broj komentara ispod rada na našem portalu će u konačnici dati zbir s kojim ćemo napraviti uži izbor od kojih će žiri izabrati pobjedničku priču.

Svi radovi pojedinačno su pod ovim linkovima

Autor 1
http://www.6yka.com/carobni-tepih

Autor 2
http://www.6yka.com/opstani

Autor 3
http://www.6yka.com/idem-odavde

Autor 4
http://www.6yka.com/idem-odavde-2

Autor 5
http://www.6yka.com/idem-odavde-3

Autor 6
http://www.6yka.com/ostajem-ovdje

Autor 7
http://www.6yka.com/ispovest-ni-odavde-ni-otamo

Autor 8
http://www.6yka.com/visi-nivo-samoce

Autor 9
http://www.6yka.com/moja-prva-stranica

Autor 10
http://www.6yka.com/ostajem-ovdje-nostalgija-svjetlosti

Autor 11
http://www.6yka.com/odlazim-odavde

Autor 12
http://www.6yka.com/odlazim-odavde-1

Autor 13
http://www.6yka.com/odlazim-odavde-2

Autor 14
http://www.6yka.com/odlazim-odavde-3

Autor 15
http://www.6yka.com/ostajem-ovdje-2

Autor 16
http://www.6yka.com/ostajem-ovdje-3

Autor 17
http://www.6yka.com/ostajem-ovdje-4

Autor 18
http://www.6yka.com/ostajem-ovdje-5

Autor 19
http://www.6yka.com/ostajem-ovdje-6

Autor 20
http://www.6yka.com/ostajem-ovdje-7

Autor 21
http://www.6yka.com/ostajem-ovdje-8

Autor 22
http://www.6yka.com/o-

Autor 23
http://www.6yka.com/odlazim-da-se-vise-nikad-ne-vratim

Vaš BUKA TIM

Tekst konkursa

Ko može učestvovati?

Na konkursu mogu učestvovati autori iz Bosne i Hercegovine registrovani na www.6yka.com. Ukoliko još uvijek niste registrovani, posjetite stranicu za registraciju i popunite zahtjev prema pravilima sajta (puno ime i prezime i aktivan e-mail, kako bi vas kontaktirali u vezi sa eventualnim objavljivanjem i nagradom.)
Po želji autora, tekst može biti objavljen pod pseudonimom.
Na konkursu ne mogu učestvovati sadašnji autori i saradnici BUKE.

Jedan autor – jedan tekst – jedna tema

Jedan autor može da pošalje samo jedan tekst na jednu odabranu temu, veličine između 3000 i 5000 slovnih znakova (sa uračunatim praznim mjestima i karakterima). Teme su: Ostajem ovdje i Odlazim odavde. Radove slati na adresu [email protected].

Trajanje konkursa

Konkurs će biti otvoren 20 dana od dana objavljivanja (15.3.2010.), kada će svi prispjeli radovi biti pregledani od strane redakcije magazina BUKA i naših stručnih saradnika.

Objavljivanje tekstova

Deset dana po zatvaranju Konkursa, objavićemo 20 najboljih tekstova. Od dana objavljivanja tekstova do 30. aprila, na forumu će biti otvorena tema u kojoj će svi članovi foruma moći da glasaju ostavljanjem komentara. Da bi se glas priznao, komentar mora sadržati ime i prezime autora priče za koju se glasa. Glasati mogu samo registrovani posjetioci portala BUKA, dajući svoj glas samo jednoj priči.

Izbor pobjednika i nagrade

Prebrojavanjem glasova redakcija BUKE će proglasiti pobjednike i nagraditi 3 prvoplasirana autora/autorke novčanim nagradama (Prvo mjesto 200 KM, drugo 150 KM, treće 100 KM). Svi autori čije su priče objavljene dobiće simboličnu nagradu u vidu knjige po izboru redakcije BUKE.
Redakcija BUKE će u skladu sa svojim mogućnostima pristupiti i štampanju publikacije sa radovima koji su objavljeni na Konkursu.

Urednici www.6yka.com portala će dodijeliti i specijalnu nagradu trojici čitalaca/čitateljki koji su glasali na forumu, za primjerenu i kvalitetnu kritiku prilikom glasanja.

Sva pitanja možete postaviti u ovoj temi na Forumu.