Svijet je poludio za novim "supernapitkom"

Recept

Svijet je poludio za novim "supernapitkom"

Piše: Buka

Novi recept za takozvanu superkafu pretraživan je na Pinterestu čak 218 posto više nego prošle godine.

 Ako riječ "supercoffee" upišete u pretragu na Pinterestu, pronaći ćete recepte koji sugeriraju na to da u svoj omiljeni topli napitak dodate neku supernamirnicu.

 

O čemu se zapravo radi? Naime, ako se može vjerovati trendseterima, više nije dovoljno piti tek "običnu" kafu, već i ona mora da se "popravi".

 

U prevodu, to znači da je ukus kafe poželjno "oplemeniti" kokosovim šećerom, kurkumom ili nekim proteinskim prahom.

 

Od svih ponuđenih dodataka, vjerovatno najbolja opcija jeste da posegnete za kurkumom, koja je puna antioksidansa, snižava nivo šećera u krvi, ima protivupalno dejstvo, a pomaže i u borbi protiv depresije.

 

Ako ne pijete kafu, napitak od kurkume možete pripremiti tako što ćete zagrijati bademovo mlijeko, kojem ćete dodati malo kurkume, cimeta i đumbira i, po potrebi, zasladiti medom.

Izvor Radio Sarajevo

 
Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.