"Beli izvršio zadatak", Pokret se ograđuje od njega

SRBIJA

"Beli izvršio zadatak", Pokret se ograđuje od njega

Piše: Agencije

Pokret "Beli - Samo jako" saopštio je da se ograđuje od budućeg delovanja Luke Maksimovića, interpretatora fiktivnog (anti)junaka, Ljubiše Preletačevića Belog.

U saopštenju na sajtu pokreta podseća se da je "građanski pokret Beli - Samo jako, osnovan pred lokalne izbore u Mladenovcu 2016. godine, od strane grupe nekompromitovanih ljudi sa ciljem da se bori protiv tiranske, korumpirane, kleptokratske vlasti i nazadnog sistema".

"Drugi cilj te borbe se ogledao u stimulaciji angažovanja građana, rušenju apatije i uverenja da od pojedinca ništa ne zavisi. Na taj način želeli smo da podvučemo važnost lične građanske odgovornosti, kao i neophodnost uspostavljanja odgovorne i osnovnim moralnim načelima vođene vlasti sastavljene od građana koje politika ne zanima kao profesija kojoj je kičmeni stub lični interes, već kao sredstvo uticaja na okruženje i svakodnevicu. Nakon ulaska u lokalni parlament, sa osvojenih 12 mandata, izašli smo na republički nivo kandidaturom Ljubiše Preletačevića Belog. Osnivački tim pokreta zadržao je svoje izvorne ciljeve i izlaskom na predsedničke izbore, kojim je trebalo da osnaži i proširi osnovnu ideju, a ne mladenovački pokret u druge gradove Srbije", navedeno je u saopštenju.

"Naš politički angažman je bio potvrda da organizovani pojedinci mogu da se suprostave i najorganizovanijim političkim i parapolitičkim strukturama, koje nas godinama ubeđuju da je pošten i dostojanstven život u Srbiji nemoguć i da društvena i politička aktivnost nemaju smisla izvan borbe za lični interes", dodaje se.

Pokret ističe da je "satirični lik Ljubiše Preletačevića Belog uspešno izvršio zadatak banalizacije srpskog političara kao i političke scene"

Iz Pokreta navode i da osećaju obavezu da se ograde od budućeg delovanja Luke Maksimovića i njegove nove grupe.

"Pokret Beli - Samo jako, ostaje dosledan svojoj početnoj ideji i opozicionom radu u mladenovačkom parlamentu, dok Luka Maksimović nastavlja svoju političku aktivnost samostalno, sa novim ljudima i idejama, moralno i politički odgovoran samom sebi a ne pokretu Beli - Samo jako", zaključuje se u saopštenju..

 

Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
priznajte da ste dio tima SNS-a, ukrali ste glasove koje su trebale osvojiti istinske opozicione snage, ali pošto cijela Srbija radi u korist sopstvene propasti iz takvog pokvarenog i korumpiranog društva se ne može ni očekivati da postoji istinska opozicija. u SNS-u su bivši radikali, socijaldemokrate, liberali, demokrate... Srbija će po koji put u istoriji doživjeti totalni kolaps. za 10 godina će trećina stanovništva nestati sa spiska te države. zapadne sile, pa čak i rusi, znaju da je srbijanska politika faktor nestabilnosti u regionu (zato podmeću kvazipolitičare, a Beli, iako je filtivni lik, ništa nije manje fiktivan od trenutačnog predsjednika te države) i sve će učiniti da srbiju porobe. sve te nacionalističke snage s prefiksom "srpski" nisu ništa drugo do kukavičija jaja podmetnuta od strane onih koji žele od Srbije da naprave izdrkotinu od države koja ne zna sama o sebi da se stara. sve organizacije (NVO, političke partije, pokreti...) u srbiji su pod kontrolom stranih sila, one stvaraju kontrolisani haos držeći građane te jadne zemlje u strahu i neizvjesnosti. igra je započeta s slobom miloševićem (on je preteča nečeg što će kasnije postati paradigma zvana BELI, to jest umišljeni, iliti zamišljeni vođa naroda), koji je i pokrenuo haos u bivšoj jugi, a onda su sistemom spojenih posuda i sve republike bivše SFRJ dobile svoga miloševića, umišljene napoleone i izdajnike sopstbenoga naroda. zapravo, cijeli projekat slamanja SFRJ se može nazvati BELI.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.