Na priču o paravojnim formacijama reagovali Milorad Dodik i Željka Cvijanović

Reagovanje

Na priču o paravojnim formacijama reagovali Milorad Dodik i Željka Cvijanović

Piše: Buka

Republika Srpska ima svoje Ustavom i zakonima predviđene institucije koje su u službi stabilnosti svih njenih građana, a konstrukcije koje su se pojavile na pojedinim portalima da "predsjednik Republike Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice" su izuzetno opasne i nisu u funkciji informisanja građana, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.


"Da je to tako svjedoči i činjenica da se autor spornog teksta nije pozvao ni na jednu provjerljivu činjenicu koja bi ukazivala na tačnost njegovih navoda o formiranju takvih jedinica u Republici Srpskoj", ističe se u saopštenju i dodaje da kabinet predsjednika Republike Srpske najodlučnije odbacuje takve spekulacije.

Pojedini portali prenijeli su juče informaciju da "predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice".

Ambasada Ruske Federacije u BiH odbacila je kao glupost i niz besmislenih izmišljotina tvrdnju iznesenu u pojedinim medijima da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice.

"Što se tiče nas, ne smatramo svrsishodnim komentarisati ovu glupost i niz besmislenih izmišljotina koje su prenijeli pojedini mediji", rečeno je Srni iz Ambasade Ruske Federacije.


Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da Srpska ima Ministarstvo unutrašnjih poslova/MUP/ kao regularnu formaciju i da su priče da neko želi da formira paravojne jedinice bombastična nagađanja.

“Imamo regularnu formaciju u Srpskoj, što smo imali priliku da vidimo i na obilježavanju 9. januara – Dana Republike. Tu su bili Zastavni vod, Specijalna jedinica, Jedinica za podršku i sve ostalo što treba da prikažemo. Pažnja institucija, ulaganje i sve što je u vezi sa formacijama tog tipa usmjereno je na naš MUP”, rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je istakla da je priča o paravojnim formacijama vezana za različitu vrstu podmetanja i nastojanje da se Srpska dodatno problematizuje.

“Toga nikad nije dosta Sarajevu i pojedinim strancima, pa se uvijek nešto stavlja u nekakav kontekst. Sada su odlučili da nas stave u kontekst globalnih stvari i tuča koje se dešavaju na relaciji velikih sila. Mislim, da su sve predimenizionirali i počeli da izmišljaju neke stvari, a što se tiče institucija Srpske pažnja je usmjerena na MUP”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je MUP u zadnje dvije godine, a što će posebno biti vidljivo u naredne dvije godine, institucija koja ima najviši iznos materijalnih ulaganja.

“Tu se u obzir mora uzeti ulaganje u izgradnju centra MUP-a u Zalužanima kod Banjaluke za šta će biti izdvojeno više od šest miliona KM, zatim nabavka uniformi i naoružanja i ono što ćemo raditi u naredne dvije godine. Kada se sve to uzme u obzir i sve ono što znači poboljšanje komunikacije i opreme za Specijalnu jedinicu i ostale, onda će se vidjeti da je to ogromno ulaganje”, rekla je Cvijanovićeva, naglasivši da je Srpska ponosna na ono što su pripadnici MUP-a pokazali na svečanom defileu povodom Dana Republike.

 

 

Komentari na tekst (3)
Objavljeno:
@ Jablan U pravu si u potpunosti. Dijelili su oružje besplatno po svim srBskim selima, a komšijama nisu ništa govorili. Spremali se da istrijebe komšije Muslimane i neSrbe. A još uvijek ih nije stid pogledati komšijama u lice, nakon svih zločina koje su počinili u ime srBstva i velike Srbije.
Objavljeno:
Prije rata negdje 91 godine, počelo se pričati o "četnicima" na Kozari, ja u to nisam tada vjerovao. Govorilo se i o tome da JNA djeli oružje po srpskim kućama. Ni u to nisam vjerovao i rekao sam da se tako samo nepotrebno dižu tenzije. Znači ništa nisam znao. Bio sam naivan i vjerovao sam da do rata neće doći. Sad vjerujem da se u RS-u osnivaju neke paravojne snage. Čisto ako zatreba. Nadam se da sam i ovaj put u krivu i da sam se opet zajebo u svojoj procjeni
Objavljeno:
RSu se stalno mora imputirati nesto lose, nekakave remetilacke aktivnosti, moraju se pokretati tuzbe i slicno. To sve dolazi iz politickog Sarajeva, a namjera se zna.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.