<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

HAOS U H&M-u Bijesni demonstranti uništili nekoliko trgovina nakon ove rasističke reklame

NEKOLIKO trgovina H&M-a u Južnoj Africi potpuno je demolirano nakon što su u njih upali aktivisti i počeli razbijati, rušiti police i uništavati odjeću. Povod napadu bila je reklama švedskog giganta koja je objavljena prošle sedmice, a na kojoj afroamerički dječak nosi majicu s natpisom "Najcool majmun u džungli".

14. januar 2018, 12:00


Članovi "Boraca za ekonomsku slobodu" okupljali su se ispred trgovina i prosvjedovali, a na kraju se sve pretvorilo u kaos te su počeli uništavati sve pred sobom.

U najmanje četiri poslovnice H&M-a došlo je do nereda, a reagirala je i policija koja je situaciju smirivala gumenim mecima.

Iako se H&M ispričao kupcima i povukao fotografiju sa svojih sajtova, to nije smirilo duhove. Javila se i majka dječaka na fotografiji koja je istaknula da ne želi medijski haos i pozvala ljude da se ne uzbuđuju previše zbog propusta H&M-a.

Na Twitteru je osvanulo nekoliko fotki demoliranih trgovina, a internetom kruže videozapisi u kojima se jasno vidi kako prosvjednici uništavaju dućane.