<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Jeste li gori od Trumpa? Riješite ovaj kognitivni test koji je on imao na pregledu i saznajte

Test

DONALD TRUMP na kognitivnom testu nije pokazao nikakve abnormalnosti i njegovo zdravlje je izvrsno, otkrio je njegov doktor u Bijeloj kući, piše BBC.

17. januar 2018, 12:00

Trump je pristupio standardnom kognitivnom testu te ostvario maksimalan broj bodova. Montrealska ljestvica kognitivne procjene (MoCA) neuropsihološki je test koji se koristi kako bi se utvrdila blaga kognitivna disfunkcija.

Test od desetak minuta procjenjuje, između ostalog, koncentraciju, pažnju, pamćenje, jezik, računanje, orijentaciju, konceptualno razmišljanje. Za poveznicu na test, kliknite na fotku ispod.

Sve iznad 26 bodova smatra se "normalnim", dok je manje od toga razlog za zabrinutost. Prosječan rezultat na testu je 27.4, ljudi s blagim kognitivnim poremećajem imaju oko 22, dok oni koji boluju od Alzheimerove bolesti imaju prosječno 16 bodova, piše Daily Mail.

Test koji je prvi put korišten u Montrealu danas je jedna od najkorištenijih metoda za procjenu kognitivnog zdravlja širom svijeta. Dostupan je na više od 50 jezika i formata za testiranje nepismenih pacijenata u drugim kulturama.


Donald Trump prvi je američki predsjednik koji se testirao, kao dio liječničkog pregleda u vojnoj bolnici, nakon što je objavljena kontroverzna knjiga Michaela Wolfa u kojoj se preispituje Trumpovo mentalno zdravlje i sposobnost da vodi zemlju.