<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Prilikom kihanja začepite nos i usta? Prestanite odmah s tim

KIHANJE

Navika koju ima mnoštvo ljudi prilikom kihanja može imati kobne posljedice. Ako imate ovu naviku, prestanite odmah s njom, i kihnite kako treba, upozoravaju liječnici.

17. januar 2018, 12:00

Jedan je Britanac proveo 14 dana u bolnici nakon što je začepio nos i usta prilikom kihanja, te mu se napravila rupa u grlu koju su liječnici jedva zaliječili.

"Tek što je kihnuo, gospodin je osjetio pucketanje u vratu. Nekoliko sati kasnije pojavila se bol u grlu i izmijenio mu se glas pa je došao u bolnicu. Budući da smo uočili mjehuriće zraka u mekom tkivu, pretragama je utvrđeno da je nastala rupica u vratu, sitna perforacija koja nije zahtijevala kirurški zahvat", napisala je u svojoj studiji liječnica Wanding Yang, stručnjakinja za otorinolaringologiju na sveučilišnoj bolnici u Leicesteru.

Nepoznati muškarac liječen je antibioticima, a liječnici su upozorili da zadržavanje kihanja može imati i puno gore posljedice, kao što su pucanje bubnjića i cerebralna aneurizma.

Index