<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

DOBRE VIJESTI U Briselu počele pripreme za smanjenje cijene rominga za bh korisnike

Roming

Europska komisija organizirala je u utorak u Briselu sastanak telekomunukacionih operatera sa prostora Zapadnog Balkna (Srbija, Makedonija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina), tražeći od njih da smanje cijene roaminga.

17. januar 2018, 12:00

"Tražili smo od kompanija iz regije da istraže mogućnosti smanjenja cijena rominga među zemljama Zapadnog Balkana ", kazala je glasnogovornica Europske komisije Natali Vandajstat. 

Dodala je da je od kompanija u regiji zatraženo da istraže moguće opcije, kao što su dobrovoljni komercijalni sporazumi ili drugi, kako bi se smanjile cijene rominga među zemljma Zapadnog Balkana. 

"Kompanije su se dogovorile da svoje prijedloge razmotre sa Komisijom tijekom narednih tjedana", poručila je Vandajstat. 

Ona je podsjetila da je predsjednik Europske komisije Junker tražio da se ojačaju odnosi EU sa Zapadnim Balkanom i da s tim ciljem Komisija želi da, između ostalog, olakša proces promjena i ohrabri pozitivne pomake u oblasti telekomunikacionog tržišta u regiji. 

Premijer Bugarske Bojko Borisov, čija zemlja predsjedava Savjetom EU, najavio je da će se, za početak, raditi na smanjenju cijena rominga na Zapadnom Balkanu, a u cilju i po ugledu na potpuno ukidanje tarifa za roming među zemljama EU. 

Plan za takve korake trebao bi biti predstavljen na sljedećem samitu EU Zapadni Balkan , koji će biti održan u svibnju u Sofiji.