<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Noje cirher cajtung: Otkud Haradinaju toliko veliko bogatstvo?

Imovina

List “Noje cirher cajtung” objavio je tekst u kojem piše o baškarenju kosovskog premijera Ramuša Haradinaja u luksuznom švajcarskom zimovalištu za doček Nove godine, uz pitanje odakle mu toliki novac.

18. januar 2018, 12:00

 “Nemoguće je sakriti se od političkih protivnika na Kosovu. To su prije deset godina iskusili svjedoci koji su htjeli da svjedoče protiv Ramuša Haradinaja, a onda zaćutali. Haradinaj je dvaput oslobođen optužbi za ratne zločine i danas je premijer zemlje. No sada je morao sam da shvati da je i dalje teško sačuvati tajne u ovom isprepletanom društvu velikih porodica”, piše Noje cirher cajtung u osvrtu na “misteriozno bogatstvo bivšeg gospodara rata”, prenosi Dojče vele.

Haradinaj je naime tiho proslavio Novu godinu sa suprugom, troje djece i nećakom u Švajcarskoj – ni manje ni više nego u hotelu “Karlton” u švajcarskom Sankt Moricu.

“Povezanost sa Švajcarskom on dijeli sa mnogim bivšim kadrovima gerilske trupe OVK. Prije nego što je u ratu 1998/99. godine postao ratni vođa regiona Dukađin, radio je u Romandiji (područje gdje se govori francuski) kao izbacivač u noćnom klubu. Švajcarska je, dakle, logičan izbor za odmor”, piše list.

“Ali otkud Sankt Moric i otkud “Karlton”, pita se istraživački portal Insajderi.

Navodi da za jednu noć u 160 kvadrata carskog apartmana, koji je Haradinaj navodno rezervisao, mora da se izbroji oko 5.000 franaka. Zajedno sa novogodišnjom večerom i drugim udobnostima, desetodnevni odmor je navodno stajao oko 80.000 švajcarskih franaka.

Insajderi ističe da tačan iznos nije mogao da se sazna, jer hotel ne daje podatke. “I kabinet kosovskog premijera ćuti. Tamo kažu da se radi o privatnim izdacima sa kojima država nema ništa”, prenosi prištinski portal.

Ciriški list podsjeća da je Haradinaj nedavno sebi podigao platu – tada je objasnio da ima troškove odijevanja u skladu sa funkcijom i da je sada najplaćeniji premijer regiona.

“Ali i sa takvom zaradom je teško platiti odmor u Sankt Moricu. Na Kosovu je skoro nemoguće imati tajnu. Neriješena ostaje samo misterija otkud bogatstvo ljudima poput Ramuša Haradinaja”, zaključuje Noje cirher cajtung.