<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

15 idealnih poslova za stidljive

POSLOVI

Stidljivim ljudima je teže na poslu da dođu do izražaja od svojih glasnijih kolega.

21. januar 2018, 12:00

Međutim ima i poslova gde stidljivi imaju puno više šanse da ostvare svoj puni potencijal...

Neka zanimanja kao da su stvorena za stidljive i tiše pojedince među nama.

BI je pregledao poslovnu bazu podataka Ministarstva rada SAD koja sadrži detaljne informacije o stotinama radnih mesta kako bi pronašli pozicije koje ne zahtevaju puno društvene interakcije.

Donosimo top 15 takvih zanimanj, a važna su za funkcioniranje sveta.

1. Molekularni biolozi

Molekularni biolozi proučavaju prirodu i rade na raznimpoljima na površini Zemlje, te povezuju i tumače interakcije fizičkih i kulturnih fenomena.

2. Administratori kompjuterskih i mrežnih sistema

Administratori instaliraju, konfigurišu i održavaju lokalne mreže pojedinih organizacija, širokopojasne mreže i internet sisteme ili delove mrežnog sistema.

3. Biohemičari i biofizičari

Biohemičari i biofizičari proučavaju hemijske sastave ili fizičke principe živih stanica i organizama, njihovu električnu i mehaničku energiju i vezane fenomene.

4. Inženjeri pogonskih goriva

Inženjeri pogonskih goriva dizajniraju, procenjuju, prilagođavaju ili izgrađuju komponente čelija goriva ili sistema za prvoz ili skladištenje.

5. Veb administratori

Upravljaju dizajnom, implementacijom, razvojem i održavanjem Internet sadržaja. Oni testiraju i proveravaju kvalitetu Internet stranica i aplikacija.

6. Inženjeri biomedicine

Biomedicinski inženjeri primenjuju znanje inženjeringa, biologije i biomehaničkih načela za oblikovanje, razvoj i procenu bioloških i zdravstvenih sistema i proizvoda, poput veštačkih organa i proteza.

7. „Arhitekte“ baza podataka

Osmišljavaju strategije za poslovne baze podataka i postavljaju standarde za rad u bazama, sigurnost i programiranje.

8. Sezmiolozi

Proučavaju sastav, strukturu i druge fizičke aspekte Zemlje. Bave se naftom, prirodnim plinom, mineralima i podzemnim vodama i odlaganjem otpada, obnavljanju zemljišta i drugim problemima u okolini.

9. Naučnici koji se bave proučavanjem materijala

Oni istražuju i proučavaju strukture i hemijske strukture različitih prirodnih i sintetičkih ili kompozitnih materijala, uključujući metale, legure, gume, keramiku, polimere i staklo.

10. Inženjeri koji se bave materijalima

Inženjeri materijala proučavaju razne materijale i razvijaju mašine i procese za proizvodnju materijala koji se koriste za proizvode koji moraju zadovoljiti posebne specifikacije dizajna i performansi. Oni razvijaju nove namene za poznate materijale.

11. Analitičari podataka

Analiziraju statističke podatke, kao što su smrtnost, broj nesreća, zastupljene bolesti u stanovništvu, invalidnost i stope penzionisanja, izrađuju tablice verovatnoće za predviđanje rizika i odgovornosti za plaćanje budućih naknada.

12. Programeri softverskih aplikacija

Razvojni programeri razvijaju, stvaraju i menjaju opšte programe za računarske i specijalizovane računarske programe

13. Ekološki ekonomisti

Ekološki ekonomisti sprovode ekonomsku analizu vezanu uz zaštitu okoline i korišćenje prirodnih resursa, kao što su voda, zrak, zemlja i obnovljivi izvori energije.

14. Astronomi

Astronomi proučavaju, istražuju i interpretiraju astronomske fenomene kako bi proširili postojeće znanje ili kako bi postojeće podatke primenili za rešavanje praktičnih problema.

15. Matematičari

Matematičari sprovode istraživanja na osnovnoj matematici ili se bave primenom matematičkih tehnika u nauci, kod upravljanja i u drugim životnim sferama.