<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

SDS: Banjalučka toplana je problematična, u pitanju je prevara vijeka!

Banjaluka

Predstavnici Gradskog odbora Srpske demokratske stranke Banjaluka upozorili su na brojne neregularnosti koje se, kako tvrde, dešavaju u procesu prebacivanja grijanja u Banjaluci sa stare na novu Eko-toplanu.

28. januar 2018, 12:00

U toku je prevara vijeka", upozoravaju u SDS-u. Pozivaju rukovodstvo grada i gradskog parlamenta da sa naredne sjednice skinu odluku o novom načinu obračuna cijene grijanja i stavku kojom se komunalna djelatnost grijanja povjerava većinski privatnom preduzeću Eko-toplana.

U SDS-u pozivaju skupštinu akcionara stare toplane da ne podrži odluku o poslovno-tehničkoj saradnji sa Eko toplanom, jer se, kako tvrde u SDS-u, radi o iznajmljivanju infrastrukture stare, novoj toplani što je, prama njihovim riječima - čista prevara.

Da će se građani naći u problemu, ako skupština grada u srijedu podrži iznajmljivanje stare toplane novoj, smatraju i ekonomisti.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić tvrdi da građani neće biti ugroženi nego da će novim tarifnim pravilima doći do pravednijeg obračuna cijene grijanja. Tvrdi da nema neregularnosti i da je nova toplana spremna da preuzme isporuku grijanja.

U SDS-u međutim smatraju da će nezakonitom upotrebom infrastrukture stare toplane, privatni većinski vlasnik nove toplane na račun građana Banjaluke, zaraditi ogroman novac.