Dragan Bursać: Dova za rat i ubijanje muslimana

Kolumna

Dragan Bursać: Dova za rat i ubijanje muslimana

Piše: Dragan Bursać

Samo, jebo toleranciju, pomirenje i praštanje na Balkanu! Po logici, kad su mogli Srbi i Hrvati, što ne bi i mi blagosiljali puške, tenkove, pancire, grante i ostali «miroljubivi» arsenal, vodila se Islamska zajednica BiH.

Gotovo ispod medijskog radara prošla je vijest kako je U Begovoj i Carevoj džamiji u Sarajevu na prijedlog atašea za vjerska pitanja u ambasadi Republike Turske u BiH Hasana Atlija održana molitva za vojnu akciju Turske u Siriji.

 

Blasfemija Islamske zajednice

 

Na koliko je samo nivoa ovo blasfemičan potez Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, zdravom umu je gotovo nepojmljivo. Za one koji ne znaju, turske trupe su u vojnoj akciji ironično zvanoj «Maslinova grana» upale na tlo Sirije sa zadatkom čišćenja tuđeg tla od Kurda.

 

Turska, svi to znamo ima problema sa Sirijom, Irakom, SAD-om, Ruskom Federacijom, paaa...ima problema i sa samom sobom. Zapravo Napoleon sa Bosfora, Erdogan je odlučio da u maniru najcrnjih tiranskih tradicija uškopi demokratiju prvo u Turskoj, a onda je počeo pokazivati mišiće po Bliskom i Srednjem istoku. Dabome, to pokazivanje mišića mu može izaći na nos.

 

No. Kog crnog šejtana jedna vjerska organizacija, negdje gore na sjeveru u Bosnistanu moli Allaha da pripazi turske vojnike koji čiste tlo jedne druge države? Kog vraga na Dan sjećanja na holokaust Islamska zajednica BiH proučava dovu za tursku vojsku, koja je onako usput nekada davno bila direktno odgovorna za genocid nad Jermenima? Onako usput. Kog crnog šejtana Islamska zajednica moli Boga da muslimani pobiju što više muslimana? Onako usput.

 

I kako to da Islamska zajednica ne moli Allaha institucionalno za spas duša u vjeri one bijede i nejači izbjegličke od Sirije, preko Avganistana i Iraka do Jemena? Možda se ne bi, po ko zna koji put petljali vjerski poglavari Islamske zajednice u bjelosvjetsku politiku, da nije bilo onog slučajnog «prijedloga» iz turska ambasade. Čitaj naredbe.

 

Turski hatišerif i lokalno ponižavanje

 

Pa se Islamska zajednica na čelu sa Reisu-l-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem pokazala kao podvižnička, instruisana i obezglavljena organizacija, koja je tek jedna ćelija, ma ni ćelija, jedna organelica u sistemu moći jedne (relativno) velike regionalne sile.

 

Samo dan poslije sramne dove, reći će Kavazović prijetvorno u intervjuu za Klix.ba kako, pazite sad, Islamska zajednica u BiH nije povezana s politikom ni sa strankama. Ne, gospodine Kavazoviću, Islamska zajednica nije povezana sa politikom i strankama, ona direktno predstavlja politiku i rad pojedinih stranaka. No, na stranu unutrašnja pitanja BiH i političke zavrzlame. Toga je bilo kao i loših brakova lokalnih političara sa ostalim vjerskim zajednicama zarad jefinih političkih poena, ali moliti Boga za vojnu intervenciju nekoliko hiljada kilometara od Sarajeva, Begove i Careve džamije, dozvolićete, suludo je.

 

Povijesne ludosti vjere na Balkanu

 

Jer, tako dajete kredibilitet svim onim popovima koji su blagosiljali srpske vojne i paravojne formacije prije odlaska u zločinačke pohode u toku prošlog rata. Time dajete i legitimitet i kredibilitet silnim katoličkim svećenicima koji su molitve molili i krunice rotirali za presuđene ratne zločince ili ti haške uznike. Na koncu, po čemu se razlikuje direktan upliv jedne vjerske organizacije koja daje blagoslov vojnicima od druge?

 

Turski vojnici su posve sigurno ohranbreni dovom koja je proučena u Sarajevu, pa sad mogu potpuno slobodno pod nomenom maslinove grane i nekoliko centimetara čeličnih oklopa da do mile volje raznose ono nešto malo neuništene bijede u Siriji. Turski vojnici su puni Božje milosti iz glavnog grada BiH, pa sad mogu izvršavati «grube radove» nad ono nešto preživjelih Kurda, koje je i Kurta i Murta zajebala i koji nikad države dobiti neće. Dabome, nema veze dova i Božja milost sa masakrom i pokoljem na sjeveru Sirije, ali se Islamska zajednica iz petnih žila trudi da nekako spoji nespojivo, ne bi li se dodvorila Erdoganu.

 

I onako ljubopitljivo, šta je poenta dovljenja? Najiskrenije? Da li se mole predstavnici Islamske zajednice u BiH za mir i spokoj turskog vojnika, ili za njegovu efikasnost u ubijanju drugih muslimana? Ili i jedno i drugo? Zna dobro ef. Kavazović da turski vojnik, ona mitska fantamazgorija, jednaka ruskom soldatu za Pravoslavnu crkvu ili kakvom američkom marincu u pankatoličkom poimanju pravde, velim zna dobro Kavazović da Erdogan nije poslao vojsku da pije čaj i uvježbava baletske korake na sjeveru Sirije.

 

Erdogan je, da prostite poslao svoje vojnike da unište i sa zemljom sravne Demokratsku Federaciju Sjeverne Sirije. A, ona je autonomna oblast u ratom razorenoj Siriji koja je posljednjih mjeseci zadala žestok udarac Islamskoj državi oslobodivši Raku i druge dijelove dzemlje. I sav je problem što se sastavu vojske DFSS-a značajnu ulogu igraju Kurdi Sirije. A, gdje su Kurdi, po Erdoganu i turskoj doktrini, ima da ih nema.

 

 

Čudni su putevi Allahovi

 

 

Sad, nije najjasnije dal' je Allah svemogući uslišio molitve lokalnih hodža, tek do sada je prema slabo dostupnim podacima u operaciji «Maslinova grana» poginulo između 100 i 500 vojnika, a ubijeno je preko 50 civila, pretežno žena i djece.

 

Sad, nije najjasnije dal' je Allah svemogući uslišio molitve lokalnih hodža, tek do sada je turska vojska i njena «Grana maslinova» uspjela da dobrano izgranatira drevni hram Ain Dara, iz bronzanog doba, koji datira iz perioda od 1.300 do 740 godine prije nove ere.

 

Sad nije najjasnije da l' su lokalne hodže dovile za ubijanje nevinih muslimanskih civila i rušenje istorijskih znamenitosti, ali tako vam je to kad se za rat molite i kad ratu i ratnicima dove proučavate.

 

Za dove nedostojni

 

Dabome, one silne izbjeglice, prognanici, porodice ubijene nejači, sravnjeni gradovi od Palmire, Rake do Alepa i nisu vrijedne neke ozbiljnije molitve, jer to tako kaže turski ambasador koji odgovara direktno Erdoganu, a Islamsa zajednica BiH, «nije involvirana u politiku».

 

Pa najbolje bi bilo, baš ef. Kavazoviću da ustane i zarad dobrobiti bošnjačkog naroda koji je doživio najgore zločine i genocid u prošlom ratu pokaže šta je milost i samilost.

 

A, islam, kao i hrišćanstvo i judaizma jesu u svojoj kanonici religije ljubavi, tolerancije, pomirenja i praštanja. Samo, jebo toleranciju, pomirenje i praštanje na Balkanu! Po logici, kad su mogli Srbi i Hrvati, što ne bi i mi blagosiljali puške, tenkove, pancire, grante i ostali «miroljubivi» arsenala vodila se Islamska zajednica BiH.

 

I da, dabome da će ovaj performans u Sarajevu ostati bez bilo kakvih posljedica ili kazni. Jer, ko će njima, ko će njih. Ionako su to odljuđene organizacije i interesne grupacije, koje u godini izbora svojim delanjem moraju pokazati ko im je favorit u izbornoj trci. Pa makar vjerski PR-ing obuhvatao molitvu za vojnike zavojevače.

 

Na sramotu svih nas!

 

Komentari na tekst (21)
Objavljeno:
@gordan :"Reis bi morao znati da za politiku koju je Hrvatska vodila prema BiH tijekom devedesetih možemo kazati da je bila i humanitarnog i humanog karaktera, unatoč presudi za UZP, ako se u obzir uzme sva sila humanitarne pomoći koja je iz Hrvatske poslana u BiH, ili broj izbjeglica koje su udomljene po Jadranu. No, za poklič ARBiH „za Allaha, protiv Vlaha“ ne može se reći da je bilo kakvog drugog karaktera nego ekstremističko islamističkog. Upravo iz činjenice da je ARBiH vodila vjerski rat „za Allaha, protiv Vlaha“ (kraj citata). @Gordane ercegrvački sokole, EVO BRE MRVICA DOKAZA DA JE POLITIKA KOJU JE HRVATSKA VODILA PREMA BiH TIJEKOM DEVEDESETIH BILA HUMANOG KARAKTERA (kao i danas) : Zvijezda vodilja hrvatskog nacionalizma, umirovljeni general HVO-a i sadašnji zastupnik u Hrvatskom saboru Željko Glasnović, za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini surađivao je sa Vojskom Republike Srpske http://www.tacno.net/zagreb/imamo-dokument-da-je-glasnovic-93-suradivao-s-vojskom-r-srpske-mogu-odmah-poceti-drmati/ RATNI ZLOČINAC = Hrvatski HEROJ i Mirotvorac spram kojega je Gandhi mala maca: Kad sam vidio Darija Kordića kako ljubi hrvatsko tlo, mislio sam da je Mahatma Gandhi oživio. On je isti Mahatma Gandhi, čovjek ljubavi, on je hrvatski narod, on je simbol hrvatskog naroda, a ne samo on nego i njegova žena Venera Kordić, majka hrvatska. (Marin Topić, www.pogled.ba) RATNI ZLOČINAC = Hrvatski Isus Hrist ( alias Dario Kordić )--- Usporedba Kordića i Isusa iz usta jednog biskupa : „Svi mi se molimo dobrom Bogu da Ti okonča taj Tvoj put križa i vrati Te Tvojoj obitelji, na što imaš puno pravo i što si zaslužio svojim ustrajnim uspravnim stavom pred nepravednom osudom i onima koji Te ne razumiju, kao što ne razumiju ni našega Gospodina koji je prvi bio nevin osuđen i nosio za sve nas ljude teški križ, bio raspet na njemu, umro, ali i treći dan uskrsnuo od mrtvih“, poručio je biskup Košić Dariju. (www.hrhb.info, Forum hrvatskih integralista)KOMPETAN TEKST: http://www.prometej.ba/clanak/bezdan-doziva-bezdan/skromni-prilozi-beatifikaciji-sluge-bozjega-darija-kordica-1-1952
Objavljeno:
Ovo je zadnji put da preporucujem tvoj tekst bez årethodne provjere. http://www.islamskazajednica.ba/vijesti/mina-vijesti/26236-u-dzamijama-u-bih-proucena-dova-za-mir-u-samu
Objavljeno:
Svi nasi problemi u BH su problemi sviju nas . Vracanje fasizma na nasa vrata , stvar je realnosti - ne samo u BH , nego i u Evropi . Ko je sta kome uradio u proslom ratu , to su samo price , ali i realnosti - kojima se priziva novi rat ! A on je na Balkanu itekako moguc . Ako bi se bavili pravoslavnim i katolickim mudzehidinima , imali bi ssmo obilnu dokumentaciju o tome . Nasa zemlja BH je zemlja gradjana , a ne zemlja muslimana , katolika i pravoslavnih ! U svijet je usao strah i to svakodnevni , tako da normalan covjek ne moze izdrzati . On se seli zato - sto ne moze da izdrzi atmosferu u drustvu u kjom zivi ! To - ko je kome i kako , neka raspravlja historija i sudovi . Svaki komentator koji zna vise od onoga sto se sudi i sto ce se suditi i osuditi - cini krivicno djelo , ako dokumente ne dostavi onome ko odlucuje . Govor mrznje ce se suditi i u Evropi , zasigurno - a sto je govor mrznje - to svakako nece odlucivati komentatori , nego sudovi !...Svi Kavazovicevi problemi , ne samo sa mudzehidinima , su - i nasi problemi ! Kad ne bi bilo tako , onda bi efendija Kavazovic , kao posten covjek...kakvog ga vidim , stao pred mikrofon , priznao sve optuzbe i - bila bi mirna Bosna ! A valjda i - Hercegovina ! Nazalost , ni poslije tog priznanja - problem onih koji prebrojavaju - sta je ko kome uradio...ne bi bio manji , niti bi se nasi problemi rijesili odmah . Mi smo Balkan , a vrijeme u kome zivimo upucuje i na to - da su vjekovi koji su prohujali u uljepsavanju svog dvorista prosli , i da KUGLA ZEMALJSKA postaje - nasa zajednicka domovina !..
Objavljeno:
gordane svaka čast! ja sam tvoje pisane diareje već odavno prestao čitat a kamo li komentarisat al vidim da ima bolesnika koji se vole, al ono baš naprosto obožavaju, bavit tvojim žitkim fekalnim postovima. još jednom svaka čast! p.s. isto važi i za tvoj srbski alter-ego divosa...svaka čast!
Objavljeno:
Gotovo redovno čitam članke na ovom portalu i po mijoj ličnoj ocjeni radi se o jednom od boljih portala u medijskoj tami Balkana. Vjerujući napisanom u ovoj kolumni mnogi osjećaji su kolali u meni evo već par dana. Ovdje naglašavam da sebe smatram vijernikom muslimanom i da mi nije drago da se ovakve stvari dešavaju pod okriljem Islamske zajednice. Nakon par dana promišljanja sinula mi je i ideja da odem na zvanične sranice Islamske zajednice i da baš provjerim da li je baš sve napisano u ovom tekstu tačno. Dova je proučena za mir u Šamu (Siriji) i mislim da neovisno o vjeroispovjesti svi mi koji znamo šta su strahote rata ako samo u tekstu umjesto rijeći Allah stavimo ime boga kojem se mi molimo možemo stajati iza teksta ove dove. Za one koji žele pročitati i drugu stranu mogu to uraditi na linku: http://www.islamskazajednica.ba/vijesti/mina-vijesti/26236-u-dzamijama-u-bih-proucena-dova-za-mir-u-samu
Objavljeno:
Znakovito je da je izostalo priopcenje Rode Dva glede dove za unistenje brace Kurda ??
Objavljeno:
@Gordan Plagijat i ERCEG-RVAČKO NACIONAL PLAGIJATSTVO :Mali suroercegrvački crkveni miš ponovo uhvaćen u krađi .Poslije novinara Edina Redžića (juče) , danas je opljačkana nesretna GLORIA LUJANOVIĆ . Piše: @Gordan Plagijat (alias GLORIA LUJANOVIĆ ) ----- ISTANBUL “Povijesni susret” od kojeg bi glava mogla zaboljeti Hrvate- dnevnik.ba: " Prvi čovjek Islamske zajednice u BiH ovom krajnje malicioznom usporedbom u javnom prostoru amnestirao je bilo kakve odgovornosti tzv. Armiju BiH, formaciju današnjeg bošnjačkog naroda tijekom oružanog sukoba u BiH. Upravo je tzv. Armija BiH, nelegalna oružana sila nelegalne Vlade RBiH i ratnog lidera Alije Izetbegovića, u svom sastavu imala vojnike čiji su način i stil ratovanja identični onom ISIL-ovom danas. I sve to uz blagoslov međunarodne zajednice. Tu činjenicu najbolje ilustrira presuda „Prliću i ostalima“ u kojoj je Haaški sud utvrdio kako je HVO Središnja Bosna izmislio mudžahedine da bi istjerao Hrvate iz Središnje Bosne. Mudžahedinske trupe i dio vojnika tzv. Armije BiH djelovali su u sastavu 3. korpusa, kao odred El – mudžahid i 7. muslimanska brigada pod zapovjedanjem Šerifa Patkovića u čijem su sastavu, pored mudžahedina, bili i današnji Bošnjaci. Počasni zapovjednik 7. muslimanske bio je sam Alija Izetbegović, a svoj ratni put izvršavala je prema knjizi Upute muslimanskom borcu, hafiza Halila Mehtića koja je 1993. tiskana u prvoj nakladi u više od 50 tisuća primjeraka. U jednom od biltena 7. muslimanske jasno stoji kako je džihad počeo u Travniku, 17. studenog 1992. kada se grupa mladića postrojila ispred Elči-ibrahim pašine medrese, a uvodni govor održao je tadašnji muftija travnički, Nusref ef. Abdidbegović, aktualni direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Odred El – mudžahid i 7. muslimanska brigada na prostoru Središnje Bosne organizirali su prve mudžahedinske kampove i centre za obuku vojnika, identične onima kakve ISIL danas ima na sirijskim bojišnicima. Mehurići i Orašac kod Travnika, Rostovo kod Novog Travnika i Bugojna, Podbriježje kod Zenice, kasnije Pogorelica u Fojnici samo su neki od 'centara za obuku vojnika i pripadnika MUP-a RBiH'. Identičan je bio i tretman ratnih zarobljenika – ritualna ubojstva i odrubljivanja glava, poput onog u kampu Orašac, gdje su odrubili glavu srpskom civilu Dragoljubu Popoviću i zarobljenim Hrvatima u Bugojnu i Zenici. Da je to bio džihad dokazuju i svjedočanstva svećenstva i časnih sestara, poput onog časne sestre Ljubice Šekerije koju su iz crkve sv. Ivana u Travniku, odveli u logor tzv. Armije BiH na Mehuriću, neformalnom sjedištu odreda El – mudžahid, mučili i zlostavljali. Tadašnjeg župnika crkve sv. Ivana Krstitelja, don Pavu Nikolića, mudžahedinski su vojnici natjerali da gazi križ i pljuje krunicu. Sve se to zbivalo uz odobravanje tadašnjeg političkog i vjerskog rukovodstva tzv. Armije BiH. Teror tzv. Armije BiH, mudžahedinskih i bošnjačkih vojnika, dokazuje i činjenica kako su svi vojnici 3. korpusa na prostoru Središnje Bosne, bez razlike, bili oni iz Bosne ili s Bliskog istoka, za ratni poklič koristili fraze poput „Tekbir“, „Allahu ekber“." http://dnevnik.ba/kolumne/reis-bi-trebao-znati-nije-hvo-u-sredisnjoj-bosni-sjekao-glave-civilima-i-postrojavao gordan Objavljeno: 30.01.2018. - 19:33 Reis Kavazović prvi čovjek Islamske zajednice u BiH trebao bi znati da je ARBiH i ratni lider Alije Izetbegovića, u svom sastavu imao vojnike čiji su način i stil ratovanja identični onom ISIL-ovom danas. I sve to uz blagoslov međunarodne zajednice. Tu činjenicu najbolje ilustrira presuda „Prliću i ostalima“ u kojoj je Haaški sud utvrdio kako je HVO Središnja Bosna izmislio mudžahedine da bi istjerao Hrvate iz Središnje Bosne. Mudžahedinske trupe i dio vojnika Armije BiH djelovali su u sastavu 3. korpusa, kao odred El – mudžahid i 7. muslimanska brigada pod zapovjedanjem Šerifa Patkovića u čijem su sastavu, pored mudžahedina, bili i današnji Bošnjaci. Počasni zapovjednik 7. muslimanske bio je sam Alija Izetbegović, a svoj ratni put izvršavala je prema knjizi Upute muslimanskom borcu, hafiza Halila Mehtića koja je 1993. tiskana u prvoj nakladi u više od 50 tisuća primjeraka. U jednom od biltena 7. muslimanske jasno stoji kako je džihad počeo u Travniku, 17. studenog 1992. kada se grupa mladića postrojila ispred Elči-ibrahim pašine medrese, a uvodni govor održao je tadašnji muftija travnički, Nusref ef. Abdidbegović, aktualni direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Odred El – mudžahid i 7. muslimanska brigada na prostoru Središnje Bosne organizirali su prve mudžahedinske kampove i centre za obuku vojnika, identične onima kakve ISIL danas ima na sirijskim bojišnicima. Mehurići i Orašac kod Travnika, Rostovo kod Novog Travnika i Bugojna, Podbriježje kod Zenice, kasnije Pogorelica u Fojnici samo su neki od ‘centara za obuku vojnika i pripadnika MUP-a RBiH’. Identičan je bio i tretman ratnih zarobljenika – ritualna ubojstva i odrubljivanja glava, poput onog u kampu Orašac, gdje su odrubili glavu srpskom civilu Dragoljubu Popoviću i zarobljenim Hrvatima u Bugojnu i Zenici. Da je to bio džihad dokazuju i svjedočanstva svećenstva i časnih sestara, poput onog časne sestre Ljubice Šekerije koju su iz crkve sv. Ivana u Travniku, odveli u logor tzv. Armije BiH na Mehuriću, neformalnom sjedištu odreda El – mudžahid, mučili i zlostavljali. Tadašnjeg župnika crkve sv. Ivana Krstitelja, don Pavu Nikolića, mudžahedinski su vojnici natjerali da gazi križ i pljuje krunicu. Sve se to zbivalo uz odobravanje tadašnjeg političkog i vjerskog rukovodstva Armije BiH. Teror Armije BiH, mudžahedinskih i bošnjačkih vojnika, dokazuje i činjenica kako su svi vojnici 3. korpusa na prostoru Središnje Bosne, bez razlike, bili oni iz Bosne ili s Bliskog istoka, za ratni poklič koristili fraze poput „Tekbir“, „Allahu ekber“. Sve ovo reis Kavazović zna, i to dobro zna, ali......
Objavljeno:
ejh, ja mislio oni molili i blagosiljani nase tenkove i mitraljeze, kad ono, nije.
ups
Objavljeno:
DB******
Objavljeno:
Dragane, dobar tekst. Pohvala. Za Gordana- Klasican daltonisticki pogled jednom stranom mozga iz zablje infant perspektive. Sve je je jednostrano, mracno i isprepadano kao u tunelu. Klasik fasizam.
Objavljeno:
Reis Kavazović prvi čovjek Islamske zajednice u BiH trebao bi znati da je ARBiH i ratni lider Alije Izetbegovića, u svom sastavu imao vojnike čiji su način i stil ratovanja identični onom ISIL-ovom danas. I sve to uz blagoslov međunarodne zajednice. Tu činjenicu najbolje ilustrira presuda „Prliću i ostalima“ u kojoj je Haaški sud utvrdio kako je HVO Središnja Bosna izmislio mudžahedine da bi istjerao Hrvate iz Središnje Bosne. Mudžahedinske trupe i dio vojnika Armije BiH djelovali su u sastavu 3. korpusa, kao odred El – mudžahid i 7. muslimanska brigada pod zapovjedanjem Šerifa Patkovića u čijem su sastavu, pored mudžahedina, bili i današnji Bošnjaci. Počasni zapovjednik 7. muslimanske bio je sam Alija Izetbegović, a svoj ratni put izvršavala je prema knjizi Upute muslimanskom borcu, hafiza Halila Mehtića koja je 1993. tiskana u prvoj nakladi u više od 50 tisuća primjeraka. U jednom od biltena 7. muslimanske jasno stoji kako je džihad počeo u Travniku, 17. studenog 1992. kada se grupa mladića postrojila ispred Elči-ibrahim pašine medrese, a uvodni govor održao je tadašnji muftija travnički, Nusref ef. Abdidbegović, aktualni direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Odred El – mudžahid i 7. muslimanska brigada na prostoru Središnje Bosne organizirali su prve mudžahedinske kampove i centre za obuku vojnika, identične onima kakve ISIL danas ima na sirijskim bojišnicima. Mehurići i Orašac kod Travnika, Rostovo kod Novog Travnika i Bugojna, Podbriježje kod Zenice, kasnije Pogorelica u Fojnici samo su neki od ‘centara za obuku vojnika i pripadnika MUP-a RBiH’. Identičan je bio i tretman ratnih zarobljenika – ritualna ubojstva i odrubljivanja glava, poput onog u kampu Orašac, gdje su odrubili glavu srpskom civilu Dragoljubu Popoviću i zarobljenim Hrvatima u Bugojnu i Zenici. Da je to bio džihad dokazuju i svjedočanstva svećenstva i časnih sestara, poput onog časne sestre Ljubice Šekerije koju su iz crkve sv. Ivana u Travniku, odveli u logor tzv. Armije BiH na Mehuriću, neformalnom sjedištu odreda El – mudžahid, mučili i zlostavljali. Tadašnjeg župnika crkve sv. Ivana Krstitelja, don Pavu Nikolića, mudžahedinski su vojnici natjerali da gazi križ i pljuje krunicu. Sve se to zbivalo uz odobravanje tadašnjeg političkog i vjerskog rukovodstva Armije BiH. Teror Armije BiH, mudžahedinskih i bošnjačkih vojnika, dokazuje i činjenica kako su svi vojnici 3. korpusa na prostoru Središnje Bosne, bez razlike, bili oni iz Bosne ili s Bliskog istoka, za ratni poklič koristili fraze poput „Tekbir“, „Allahu ekber“. Sve ovo reis Kavazović zna, i to dobro zna, ali......
Objavljeno:
Gordane ,stvar je previše ozbiljna , javi se pod hitno na adresu : HITNA MEDICINSKA POMOĆ -ŠIROKI BRIJEG 124, Dr. Jure Grubišića, 88220, Široki Brijeg, BOSNA i HERCEGOVINA.U tvome slučaju Gordane,sigurno se radi o pretjeranoj tikvenoj hdz-promaji,zbog koje u tvoj tikvi permenantno „kljuca“ ISLAMOFOBIJA. Pored mržnje Bošnjaka ,kod tebe postoje i drugi mogobrojni simptomi duševnog oboljenja: fašizam nacionalizam , separatizam,vjersko ludilo itd........
Objavljeno:
Na tvoju sramotu dragane ljudino !!!!
Objavljeno:
Možda ćete objaviti možda nećete. Uglavnom ne objavite kad napišem da je autor zaglavio na lakim drogama i napisao sutra kontar priču za malo veći honorar. Način na koji pristupa ovim ljudima ovdje, mislim na Banja Luku jeste amaterski, mizeran, licemjeran i egoistički. Niko ne negira anomalije ovog društva, entiteta, grada i dr. Međutim svi imaju anomalije veće od nas. Na taj način donosi iskrivljenu sliku o realnosti.
Objavljeno:
Gordane par pitanja ako je Armija BiH vodila vjerski rat, jel to radila i rs vojska? Kako ono onaj rece tuci pofalice jer tamo nema MARSOVACA, il za Kapiju, Srebrenicu.. nesto se ne sjecam da je u Sarajevu unistena neka crkva, bogomolja. Nesto nisam vidjeo cuo da je u vojsci rs bilo katolika, muslimana, jevreja. Ove danasnje bosnjake(koji je pripao samo muslimanima jer vecina prqvoslavaca bi da su srbijqci il katolici hrvati stide se ko su im bili ponosni preci) kako se nazivaju od 1995 nesto ne livo.. al rec da je Armija BiH vodila vjerski rat a ovi ubijali sve sto nosi drugo ime moze rec samo osoba koja nije primljena u jagomir jer je pretezqk slucaj za njih a na sokocu ga odabili iz isyog razloga... I onda se pitate sto vam djeca, komsije prijatelji bjeze sto dalje...
Objavljeno:
Bravo, kao i uvijek, za Dragana i njegov tekst. Samo mislim da bi ga trebalo pustiti da ove i ovakve komentare govori i iznosi na nekoj od TV koje se vide širom BiH. Onda bi imali efekta jer Buku, nažalost, ne čita onaj što vjeruje samo ono što mu hodža kaže petkom na džumi.
Objavljeno:
Dova za ubice, sveta voda za tenkove i minobacace, svete mise za koljace.
Objavljeno:
dovite tiho pojte budite svi blazeni ali daleko vam kuca od moje bila kao sto jeste.trenutno dnk ostavlja u trebinjskoj bolnici gazda od mokre gore da ima crno na bijelo da je trebinjac.
Objavljeno:
Gordane, tvoja kolumna zajeba i Bursaca....
Objavljeno:
Gordane, ti bas imas vremena.... Čovječe, koliki tekst....
Objavljeno:
Reisa Kavazovića treba podsjetiti na poklič ARBiH „za Allaha, protiv Vlaha“ ekstremističko islamističkog naboja. Upravo iz te činjenice da je ARBiH vodila vjerski rat „za Allaha, protiv Vlaha“ i proistječu današnji islamski ekstremisti koji su posijani diljem BiH. Iz te činjenice svoje korijene vuče i današnja ublehaška politika Sarajeva koja BiH doživljava samo kao domovinu Bošnjaka, koji, pak, sebe vide kao temeljni bh narod. Nadalje, reis problem islamskih ekstremista u BiH, koji nisu izmišljotina, nego ljudi koji uistinu postoje, pokušava minimizirati guslajući o tomu kako Zagreb i Beograd tobože ne žele dobro muslimanima. No, nisu Zagreb i Beograd izmislili Muamera Topalovića koji je na Badnjak pobio obitelj Anđelić u Kostajnici kod Konjica, nisu Zagreb i Beograd minirali zvonik crkve na Putićevu kod Travnika netom nakon rata, niti su izmislili Mevlida Jašarevića koji je pucao po veleposlanstvu SAD-a u Sarajevu, ni Harisa Čauševića zvanog Oks koji je digao u zrak Policijsku postaju u Bugojnu, ili Nerdina Ibrića koji je napao Policijsku postaju Zvornik, ili Enesa Omeragića koji je ubio dvojicu vojnika OS BiH u Rajlovcu, kao ni paradžemate, niti su isticali zastave ISIL-a po bosanskim selima…. Ovo su samo „najreprezentativniji“ primjerci islamskog terorizma koji se dogodio nakon rata, a naravno, u ratu je sve počelo. Reis bi morao znati da za politiku koju je Hrvatska vodila prema BiH tijekom devedesetih možemo kazati da je bila i humanitarnog i humanog karaktera, unatoč presudi za UZP, ako se u obzir uzme sva sila humanitarne pomoći koja je iz Hrvatske poslana u BiH, ili broj izbjeglica koje su udomljene po Jadranu. No, za poklič ARBiH „za Allaha, protiv Vlaha“ ne može se reći da je bilo kakvog drugog karaktera nego ekstremističko islamističkog. Upravo iz činjenice da je ARBiH vodila vjerski rat „za Allaha, protiv Vlaha“ i proistječu današnji islamski ekstremisti koji su posijani diljem BiH. Iz te činjenice svoje korijene vuče i današnja ublehaška politika Sarajeva koja BiH doživljava, kao što već rekoh, samo kao domovinu Bošnjaka, koji, pak, sebe vide kao temeljni bh narod. Zato bi reis trebao biti malo pošteniji, pa umjesto konstantnog izazivanja netrpeljivosti prema prvim susjedima, malo se zapitati što mu se to događa u vlastitom dvorištu – jer paradžematlije nisu nestale, vehabije se nisu obrijale, niti su prestali pritjecati petrodolari pomoću kojih je radikaliziran muslimanski živalj u BiH. Zato gospodine Kavazoviću, mutiš vodu a piješ na ušću...pa ti nastavi..
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.