Idilično italijansko selo prodaje kuće za jedan euro – uz mali uslov

Sardinija

Idilično italijansko selo prodaje kuće za jedan euro – uz mali uslov

Piše: Noizz.rs

Ako ste nekada maštali da pobjegnete od svega i živite na selu, sada vam se za to pružila idealna šansa pošto se kuće u seocetu na Sardiniji prodaju za 2 marke.Stotine napuštenih kuća je na prodaju u mjestu Ololai na Sardiniji. Oko 200 kamenih kuća nalazi se u veoma lošem stanju, a glavna kvaka ove ponude jeste što su kupci u obavezi da restauriraju kuću u naredne tri godine.

Moraju da ulože oko 25.000 dolara, što je opet sasvim lijepa mogućnost da se za pristojan novac dođe do kuće na Sardiniji.

Gradonačelnik Ololaija Efisio Arbau želi da poveća broj stanovnika ovog mjesta koje trenutno broji oko 1300 žitelja. Nažalost, svake godine se rodi manje od pet beba.

– Naša slavna prošlost je naša snaga. Oduvijek smo bili čvrsti, borili smo se i nećemo dozvoliti da naš grad nestane – rekao je Arbau, a prenosi CNN.

Seoska vlast je, u nameri da ovom lijepom mjestu udahne život, kontaktirala svoje nekadašnje stanovnike – pastire, farmere i zanatlije – i pitala ih da se vrate i ulože novac u svoje napuštene domove.

Uprkos tome što se nalaze u lošem stanju, prodate su već tri kuće, a gradonačelnik kaže da je primio više od 100 ponuda od ljudi širom svijeta.

 

Izvor

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.