<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Iznenađen sam Dodikovom izjavom, zar nisam njegov čovjek i zar za mene neće glasati?!

Vukota Govedarica

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas u Banjoj Luci ga ne zanima eventualna kandidatura predsjednika SDS-a Vukote Govedarice za predsjednika Republike Srpske, jer za njega sigurno neće glasati.

05. februar 2018, 12:00

 Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica u izjavi za Vijesti.ba, šaljivim tonom podsjeća Dodika da je on njegov čovjek i neko ko je ubačeni element od strane Dodika, njegove političke partije sa nekim njegovim namjerama u SDS.

"Iznenađen sam Dodikovom izjavom da ga od danas to ne interesuje jer sudeći po njegovim ranijim izjavama, onda bi on meni trebao dati podršku, i namanje što bi mogao da uradi jeste da glasa za mene i samim tim za svog čovjeka kako tvrdi", rekao je Govedarica.

Međutim, šalu na stranu, nastavlja Govedarica, ne zanima me šta misli Dodik nego šta o tome misle organi SDS-a.

"Tu prije svega mislim na predsjedništvo SDS-a i Glavni odbor SDS-a. Prema tome, mi ćemo da donesemo odluku, ta odluka će biti kompatibilna sa našim koalicionim partnerima sa kojima imamo veoma dobru saradnju, što me raduje imajuću u vidu činjenicu da SNSD nema takvu vrstu saradnje sa svojim koalicionim partnerima, i mi ćemo na Glavnom odboru kad dođe za to vrijeme, izaći sa jednim kandidatom. Republici Srpskoj su potrebne promjene, to njeni građani zaslužuju, a ovako više ne može", kazao je Govedarica za Vijesti.ba.

On je komentarišući eventualnu kandidaturu Milorada Dodika za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine kazao da ne zna hoće li se Dodik i zaista za tu funkciju kandidovati, ali da sigurno zna kako poslije izbora u oktobru više ništa neće biti isto.

"Tada će mnoge stvari na koje danas ukazujemo, a samim time i Dodik, biti suočen sa odgovornim politika koje će donijeti promjene, i ništa neće biti kao što je danas i svih ovih godina koliko vlada SNSD", kazao je Govedarica.