Marko Vidojković: HOROR PRIČA-ZOMBIJI NA TJENTIŠTU

IZ SRBIJE SREDOM

Marko Vidojković: HOROR PRIČA-ZOMBIJI NA TJENTIŠTU

Piše: Marko Vidojković

Nikoletinu Bursaća deca su zajebavala tokom celog školovanja, zbog imena i prezimena koje je bilo identično kao kod Ćopićevog mitraljesca.

 Otac je bio toliki fan, da sina nije nazvao Nikola, već bukvalno Nikoletina. U osnovnoj školi zajebavanje je bilo koliko-toliko podnošljivo, ipak su bile osamdesete, ali kasnije, u srednjoj, dupe su mu pomerali do te mere da je naš Nikoletina, u inat svima i svemu, postao takav četnik, da se nadaleko pričalo o njegovim dogodovštinama tokom rata 1992 - 1995.

U to doba tek tinejdžer, sa nožem u zubima verao se po drveću i kamenju i po nekoliko dana čekao u zasedi, da bi se u štab jedinice vraćao sa neprijateljskim glavama u rukama, koje su njegovi saborci smesta zakopavali u obližnjoj jaruzi, kako članovi međunarodne poslatračke misije ne bi na njih naleteli. Nije to zločin, jebo ti to, ne znaš ti šta je rat, da ti neko zakolje pola familije i ti bi im glave sjekao. Taj fazon, s tim što su Nikoletini svi u bližoj i daljoj familiji bili živi i zdravi. On je svetio tuđe rođake.

Rat se završio, a Nikoletina je postao i do danas ostao autoprevoznik. Nidžo-trans. Beli kombi, koji je kupio zahvaljujući prodaji vinograda pokojnog djeda, najčešće je koristio za švercovanje rezanog duvana ka pijacama u Srbiji.  Osim kombija, imao je naš Nikoletina i tri tetovaže: Dražu Mihailovića na grudima, Ratka Mladića na desnom bicepsu i Milorada Dodika, na desnom guzu. Nikoletina je bio baš pijan te večeri kad je istetovirao Mileta, a i Mile je tada bio izdajnik. Danas, kada sedne na klozetsku šolju, Nikoletina Bursać je daleko jače pritisne levim guzom, ne bi makar malo rasteretio junačkog predsednika Republike Srpske, koji je trenutno patriota top klase.

Osim kombija i tetovaža, Nikoletina je od pre dve godine imao i devojku. Verovali ili ne, zvala se isto kao crnogorska ilegalka koju su mučili na Banjici, a streljali u Jajincima, Jelena Ćetković. Ova Jelena Ćetković ni Beogradu niti Cetinju nije prišla, a našega Nikoletinu upoznala je na venčanju svoje drugarice Mace,  kada Nikoletina beše jedan od trojice junaka što su joj pomagali da pijana ne ispovraća svoju svečanu crvenu haljinu. Bila je to ljubav na drugi pogled, a naši stari kažu da je takva ljubav i najjača.

Pošto su oboje i dalje stanovali svako sa svojim roditeljima, ona sa svojih trideset, a Nikoletina sa svojih četrdeset i tri godine, viđali su se isključivo u njegovom belom kombiju, po zabačenim jarugama i mračnim puteljcima. Pre nekoliko dana, Nikoletina je na internetu pročitao kako će se na nebu iduće noći pojaviti super crveni plavi Mesec, nešto što niko nije baš najbolje umeo da objasni, ali definitivno nešto što će dobro osvetliti Jelenine butine, kada joj ih Nikoletina razmakne u svom kombiju.

Pokupio ju je ispred kuće sutradan, u jedanaest uveče, kada je Mesec bio na sred neba i, što je još bitnije, kada je Jelenin stari zaspao. Odvezli su se do spomenika na Tjentištu, tu nikada nikog nema, a po marku pogotovo. „Gledaj“, reče Nikoletina odmah pošto je parkirao kombi na sred ledine, „Koliki Mesec!“ Pokazao je levim kažiprstom kroz prozor kraj vozača. Mesec k’o Mesec, isti kao i svaki put kada je pun, niti crveni, niti plav, ali Nikoletina se, u skladu s instrukcijama koje mu je poslao internet, ponašao kao da je reč o izuzetnom kosmičkom fenomenu.

Dok je levim kažiprstom upirao ka Mesecu, desnu ruku je hitro zavukao pod Jelenin džemper i otkopčao joj brus. Iako su ljubav vodili dvesta četrdeset i osam puta do sad, Jelena se uvem nekoliko sekundi otimala, pa bi ga zgrabila za čupavu prosedu glavu i ljubila ga pohotno nekoliko minuta. Tako je bilo i ovog puta, pa tako i ono što je usledilo. Na koncu bi se u potpunosti prepustila Nikoletininom preznojavanju, dahtanju i masturbiranju, pošto mu se i nije baš dizao. Dok se Nikoletina grčio i tresao, Jelena je rešila da napusti taj neveseo prizor i posveti se gledanju Meseca. Legla  je na leđa, podigla džemper i potkošulju, kako bi Nikoletina imao u šta da gleda, opustila se i gledala napolje. Mesec je bio baš upečatljiv, mada u suštini isti kao i uvek.

Kombi je podrhtavao sve jače, Jelena se već zabrinula za svog dečka, kada se odjednom začuo njegov glas:

„Jelo, šta se ovo trese!?“

Zemlja se tresla. A na njoj i beli kombi Nidžo-transa.  A u njemu Nikoletina Bursać i Jelena Ćetković, polugoli. Mislili su da je zemljotres, pa su izleteli napolje, a tamo je, obasjana mesečinom, zemlja pred njihovim očima počela da se otvara. Pola brda se prelomilo, a iz rupa  u zemlji počeše da izlaze naoružani partizani, ne baš u očuvanom stanju, ali prilično zajebanog izgleda. Nikoletina se dobro zakopčao, kako ova neobična kolona slučajno ne bi ugledala Dražu Mihailovića na njegovoj koži. Jelena je bezuspešno pokušavala da zakopča bruhsalter, bilo joj je baš neprijatno, pred tolikim, uglavnom muškim svetom.

„Sedamdeset pet godina bitke na Sutjesci je u junu“, promrmljala je, „ovo mora da je proba za priredbu!“

„Glupačo, sada je februar!“, brecnuo se Nikoletina. „Ovo su očigledno partizani koji su ležali u kosturnici. Više od tri hiljade ih je. Ustali iz mrtvih na crveni plavi super Mesec! Sve se uklapa, kao u Zagoru, jebote!“, paničio je.

Blatnjavi, iscepani, nadrkani i naoružani partizani ćutke su prišli zaljubljenom paru. Izdvojio se jedan brkati, a Nikoletina Bursać je na osnovu fotografija kojih se sećao iz osnovne, zaključio kako je to morao biti, ni manje ni više, Sava Kovačević!

„Krajnje je vreme bilo da vam neko jebe mater“, reče komandant Sava.

I tako, dok vi glupanderi mislite da je kosturnica na Tjentištu stradala zbog tridesetogodišnje kurcobolje postjugoslovenskih vlasti, istina je sasvim drugačija. Iz svog zajedničkog groba izašli su partizani sa Sutjeske i krenuli od sela do sela, od grada, do grada, da nem jebu mater. Zbog Nedića. Zbog Jasenovca. Zbog svega.

A Nikoletina Bursać i Jelena Ćetković? Eno ih, regrutovani, na začelju Savine kolone mrtvih partizana. U blatnjavim uniformama, u kaljavim čizmama, sa zarđalim šmajserima u rukama i ulepljenim bombama za pojasom. Oči im se ne vide u dupljama. Preko dana u zemlji spavaju. A po mraku nam se sve više približavaju.

 

 

 

Komentari na tekst (15)
Objavljeno:
Zbog ovakvih psihopata, vjerskih fanatika, nacionalista, jednom riječju ljudskog šljama, kao što je ovaj gordan i njegovo bolesno društvo, jest nam ovako. Progovorili braća fašisti u ovo vrijeme "demokratije", pljuju po svemu ljudskom i sramote narod iz koga potiču. I zamislite gdje ovi bolesnici nalaze utočište, u religijskim zajednicama balkanskim, koji su takođe bruka za narod i vjernike koje oni kao" privode" gospodu Bogu (čast pojedincima vjernicima, koji se srame naše ustaške i četničke prošlosti).
Objavljeno:
Minut hrvatske istorije za malog crkvenog miša i proustaškog nadri filozofa @gordan ----- Evo šta je Franjo Tuđman rekao o Titu: „Nemojte podcenjivati Tita, on je stari Kominternin učenik, a Kominterna nikad nije prihvaćala versajsku, unitarnu Jugoslaviju. Osim toga, on je uvek bio brana prema velikosrpskim uticajima. Nije nikad dopustio da te silnice u socijalističkoj Jugoslaviji prevladaju. On je zaustavljao i tendencije minimaliziranja hrvatskog doprinosa NOB-u, što je bio jasan velikosrpski koncept kako bi se Hrvate optužilo za greh ustaštva. Bio je i protiv napuhivanja brojki o jasenovačkim žrtvama, jer je to bio način kako da se Hrvate prisili na priznanje krivice i ispaštanje u zajedničkoj državi. Da, nije bilo njegove antifašističke borbe, Jugoslavija bi bila obnovljena kao monarhija s jakim pročetničkim elementima, jer bi četnici i Izbeglička vlada oni bili prihvaćeni kao deo savezničke koalicije, a Hrvati bi bili potčinjeni kao nacistički kolaboracionisti! Osim toga, Tito je pripojio Rijeku i Istru Hrvatskoj! Oduprevši se Staljinu, Tito je izrastao u državnika koga je prihvatio celi svet, čije se mišljenje svuda uvažavalo. Uza sve, mislim da Tito, iako je bio na čelu Jugoslavije, nikad nije zaboravio da je Hrvat poreklom.“ Tekst u „Globusu“ ilustrovan je i intervjuom za HTV 1999. godine u kome je hrvatski predsednik, između ostalog, rekao: „Da nije bilo antifašističkog pokreta i Tita, koji je poznat i cenjen u nesvrstanom svetu, ne bismo imali Hrvatske.“ (Izvor: Globus.hr) http://www.balkanspress.com/index.php/komentar/prica-o/2556-tudman-da-nije-bilo-tita-ne-bi-bilo-ni-hrvatske
Objavljeno:
Zelim samo da korigiram nesto...Operation Weiss je bitka na Neretvi, a bitka na Sutjesci je Operation Schwarz. General Alexander Löhr Lohr i Rudolf Lüters. Izjava Lütersa:. tok borbi je pokazao da su Titove trupe izvanredno organizierane. komunisticke snage pod Titovom komandom su vjesto vodjenje sa borbenim moralom koji izaziva cudjenje .Naredba Generala Lütersa: svi pojedinci u obrucu koji su dovoljno odrasli da nose pusku moraju biti egzikutirani,da li djecaci od 14godina ili nepokretni ranjenici.niko ne smije niko ziv izaci iz obruca.127 000 njemackih vojnika i njihovih saveznika na spram 18 000 partizanskih boraca. za Nijemce se ovaj dogadja smatra porazom jer nisu ispunili glavni zadatak. unistenje Tita,glavne komande i partizanskih boraca. Njemacka dokumentacija. koju niko u njemackoj ne porice.niti politicari niti mediji,niti skolski sistemi. U Austrijskim gimnazijama se uci da su Tito i njegovi partizani bili pokret otpora i borci protiv fasizma. Je li i njima pune glave nase komunjare sa izmisljotinjama...
Objavljeno:
Edin Rahmanovic Objavljeno: 08.02.2018. - 18:53 Smanji doživljaj, duboko udahni i smiri se. Bošnjaci, ogromna većina su dobrohotni i miroljubivi ljudi kao, uostalom, i svi narodi svijeta. Uvjek je zlo u malenoj bočici iliti 1-2% zlikovaca i zlotvora. Nisam spominjao Radovana, pisao sam da su tito i staljin ubijali svoj narod i to tito u stotinama tisuća a staljin u milijunima i to desetcima miljiuna. Ja sam navodio hitlera kao monstruma i najveće zlo svijeta koji je ubijao sve narode ili skoro sve na svijetu ali za razliku od ubica i zlikovaca tita i staljina on nije ubijao svoj Njemački narod. Dakle, ti si zlonamjeran kada Radovana stavljaš u moja usta. Kada već spominješ Radovana on iako zločinac par exelans je mala beba ili dojenče za monstrume i zlikovce kao što su tito, staljin i hitler. Lijepi pozdrav tebi i svima koji vole slobodu i pravicu..
Objavljeno:
Partizanske izmisljotine... budalo koja pises tako nesto,znaj da su Nijemci sve pedantno zapisivali...svaku bitku,koliko gubitaka,koje jedinice,brigade ,divizije itd. Operation Weiss (bitka na Sutjesci je zapisana i u Njemackim ratnim arhivama. . Sve nase bitke mozemo da provjerimo da su identicne cak iz njemackih arhiva,dokumentacija...A prema ovom zloci Gordanu ,covjek moze da ima samo gadjenje..kako mu uopste dozvoljavate da vrijedja ljude...Bosnjaci su za njega il krscanski otpadak,il fundamentalisti serijata,il jugo komunjare,il naci-socijalist..po njemu bi bilo najbolje da nas nikako nema.Cak je jednom napisao da Radovan Karadzic je srpski heroj.posto nije ubijao "svoj narod" za razliku od Tita. tolika kolicina idiotizma i mrznje koju nam servira taj kobajagi vjernik je previse i za moj zeludac.Citam Buku,Lupigu,Tacno portal, Srpske Novosti,Pescanik i uzivam,ali oni brate ne dozvoljavaju da neko vrijedja non stop ljude kao anonimni komentator bez prezimena. Gordan. REDAKCIJA BUKE JE U SLUCAJU KOMENTARA KOJI IZAZIVAJU RASNU;NACIONALNU IL VJERSKU MRZNJU DUZNA OBAVIJESTITI NADLEZNE ORGANE :SMRT FASIZMU!
Objavljeno:
Sve đavo odnese!
Objavljeno:
gor(i)dane samo jedno se moze reci za ono sto ti napisa:SRAMOTA,a za tebe NIKOGOVICU!
Objavljeno:
E poceli smo prizivati mrtve ... sta li je krajnji stadijum? Vec odavno mislim,ne moze gore I uvidim da moze.. P.s. koji to unuci partizana vladaju,molim za informaciju?!
fe
Objavljeno:
Pa ono, mogli su nam, je li, majku zbog jasenovca i dok su bili zivi. Ne znam sta im se isprijecilo.. Frka, revolucija, sta li..
Objavljeno:
Bar u RS jos uvijek vladaju sinovi i unuci ovih partizana sa Sutjeske.Imamo cak i Tita(to je ovaj sa Nikoletininog guza) Draza nam se takodje javio 90-ih u liku Vuka Draskovica.Tad su ozivile sve četničke vojvode.I dok nam Marko otvara oči da smo bas mi ovaj kombi koji se otisnu od ljuljanja.
Objavljeno:
Odlično, biće seksa!
Objavljeno:
Hahaha, komican tekst. Najbolje je ono sa DickomDo.
Objavljeno:
Dugo nisam procitao sazetije i preciznije stanje beznadja koji jesmo i u kojem zivimo. Najezio sam se. A u |《urac sve kada su nam mrtvi jedina nada. Jezivo brate Marko. Jezivo. Da si mi ziv i zdrav!
Objavljeno:
Nikoletina, partizanska izmišljotina. Savu ubili sa leđa njegovi partizani (neki dalmatinac), budala vodila u juriš i sigurnu smrt, pokoj mu duši. Inače ovih partizanskih izmišljotina kojima su pumpane glave djeci od sedme do dvadesete godine su i dovele do neviđenog krvoprolića 90-ih godina...ovu mantru je preuzela velikobošnjačka nacisocijal građžanština koja po uzoru na Slobinu doktrinu vodi zemlju u sunovrat i vrlo izvjesni nestanak. Budale ne uče iz ne tako davne povjesti....
Objavljeno:
... Elem, i njih dvoje, Nikoletina i Jelena, okončaše u "Sabirnom centru". I to NiđE-transom. Mnogo lepo zvuči.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.