TREK Team otvorio sezonu - sarajevski biciklisti na Jadranu

BICIKLIZAM

TREK Team otvorio sezonu - sarajevski biciklisti na Jadranu

Piše: Buka

Kada se probudite u nedelju u 5h ujutro, nakon izlaska subotom, ne možete, a da se ne zapitate, što ovo meni treba jutros!?

Nenaspavani, duboko zimsko doba, januar, temperatura u minusu, vožnja autom  250km da bi par sati vozili bajk. Međutim, kao i uvjek  teško je naslutiti kakav nas dan, vrijeme, druženje i uživanje čeka na Jadranu. Dugo planirana tura po makarskoj rivijeri je ujedno ovogodišnje otvaranje sezone i biciklističkih tura BK Trek Team.

Počela je okupljanjem u 6h i od tog momenta sve se mjenja. Sretni što smo krenuli, ushićenje zbog nastavka pedalanja nakon male pauze, zajedničko putovanje, ubrzo kafenisanje na rivi, miris mora, sunčanje na molu itd. Dobra atmosfera  počinje odmah, pojedinci su krenuli u kratkim šorcevima kao da je u najmanju ruku Maj i nametnuli se kao "glavni kandidati" za dobru zezanciju.

Taman sa buđenjem sunca stižemo pred Mostar i na našem stalnom odredištu Petrol pumpi (sponzoru našeg kluba) pijemo prvu jutarnju kafu. Ista je potrajala malo duže, jer smo čini nam se nesvjesno produžili uživanje u sunčevim zrakama, kako će tek da bude uz more tokom dana, zapitali smo se?

Nastavljamo te ubrzo dolazimo na mjesto "ukazivanja mora", i kao uvjek taj prizor nama Bosancima izazove posebno raspoloženje... Konačno dolazimo autima  do odredišta, parkirali smo se malo iza kampa "Uvala borova" i sjetili se legendarnih Nadrealista i "šta bi reko doktor Arsla".

Iako kasnimo dobrih 45 minuta od plana, raspoloženje je vrhunsko, u zraku se osjeća koliko smo poželjeli ture, zajednička vozanja, a zar može bolje u ovo doba godine kao uz morsku obalu, miris mora i zvuk galebova. Sunce je već izašlo i sija punom snagom, a česta fotkanja su nam oduzimala dodatno vrijeme. Ruku na srce nismo previše ni marili za tim, a  u ostalom i ko bi se oteo svim tim izazovima, more i otoci sa jedne strane, a čarobne stijene Bikova iznad nas.

Već smo na pola puta i dobar dio ekipe se spustio na obalu i dodatno uživao uz samo more do Makarske koja je naše odredište za danas. Gradski mol je zborna tačka, gdje zajednički ručamo, naravno kao i uvjek, ne zna se ko od koga uzima i šta jede, što je za nas poseban doživljaj svaki put. Jedan od kolega je kao Čaki iz filma "Hajde da se volimo" pokušao hraniti i loviti ribice smokijem, što je izazvalo nezapamćen smijeh svih prisutnih. Nakon obaveznog fotkanja, odlazimo na rivu, kafa uz sunčanje, laganu muziku i čini nam se kada je najljepše bilo morali smo nazad. Čeka nas još 35km, a dan je prekratak. Taj dio nekoliko naših takmičara koristi za trening, a ostatak ekipe za novi krug uživanja. Sve u svemu svi smo sretno i sigurno stigli do auta prije mraka. Pakujemo se, sretni odmah sumiramo utiske uz konstataciju da bi do proljeća i biciklističke sezone u BiH mogli ponoviti ovu jadransku turu, ali sad prema Dubrovniku.

Iako smo ljubitelji prirode, makadama pa i divljine, na kraju smo zaključili da se može jednako jako lijepo uživati i vožnjom na asvaltu, naravno ako vozite izmedju mora i fascinantnog Biokova.

Želite i vi ovako uživati sa nama, javite se na FB stranicu Trek Team Sarajevo jer sa Februarom počinje učlanjenje za 2018 godinu. Nadamo se da će mnoge ova priča i slike potaknuti i da ćete nam se pridružiti te učiniti najbolju odluku za sebe i promjeniti svoj stil življenja. Biciklo je zdravlje, biciklo je sreća, biciklo je život.

A sad kroz slike provozajte ovu turu zajedno sa nama.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.