Koncert za zaljubljene

Banjaluka

Koncert za zaljubljene

Piše: Buka

U saradnji sa Udruženjem Slovenaca Republike Srpske “Triglav” i uz podršku NLB banke iz Banjaluke, Gradski tamburaški orkestar organizuje tradicionalni KONCERT ZA ZALJUBLJENE u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

   Koncert za zaljubljene će se ove godine održati u koncertnoj dvorani Banskog dvora u nedelju, 11. februara sa početkom u 20.00 časova.  Uz Gradski tamburaški orkestar na pozornicu Banskog dvora će izaći i najuspješniji orkestar Slovenije, Tamburaški orkestar “Dobreč” iz Dragatuša.  Banjalučke i tamburaše iz Slovenije vode dva mlada i perspektivna dirigenta, Zlatan Mirić i Gregor Zagorc, koji sa svojim orkestrima posljednjih nekoliko godina dominiraju tamburaškom scenom u regionu.  Orkestar “Dobreč” je, kao i banjalučki tamburaši, zvuk tambure u velikom stilu predstavio na muzičkim pozornicama širom Evrope.  Neke od najzapaženijih nastupa ovaj orkestar bilježi na Svjetskoj izložbi EXPO 2015 u Milanu i na svjetskom festivalu Young Bohemia 2017 u Pragu, gdje je proglašen apsolutnim pobjednikom festivala, a dirigent Gregor Zagorc najuspješnijim dirigentom.

 

Specijalni gost koncerta je Lado Leskovar, doajen ex-YU muzičke scene.  Uz neke od svojih najvećih hitova, poput “Potraži me u predgrađu” i “Nathali”, koji još uvijek imaju veliku popularnost, Leskovar će uz tamburaše otpjevati i neke od najpopularnjih tamburaških melodija.

 

Koncert za zaljubljene, koji Gradski tamburaški orkestar održava povodom dana Svetog Trifuna i Svetog Valentina, tradicionalno privlači veliku pažnju banjalučke publike, tako da se uvijek traži “karta više”.  Ulaznice za koncert se mogu kupiti na biletarnici Banskog dvora, po cijeni od 5 KM.  Prihod od prodaje ulaznica Gradski tamburaški orkestar je namijenio kao pomoć za rad Škole tambure, koja je u zadnjih nekoliko godina iznjedrila vrhunske mlade umjetnike na ovom instrumentu. 

Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
sve ove manifestacije treba ignorisati i sabotirati dok ne dodje narodna vlast u fotelje cijele bih!
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.