Adam Šukalo za BUKU: Već je sada jasno da sredstva od akciza neće ići u razvoj autoputeva

Intervju

Adam Šukalo za BUKU: Već je sada jasno da sredstva od akciza neće ići u razvoj autoputeva

Piše: Buka intervju

Kao što vidite rezultat te akcizne koalicije i povećanja cijene goriva za građane Bosne i Hercegovine nije ono što je govoreno da ćemo imati sad nova sredstva koja će se izdvajati za izgradnju autoputeva, već...

Po svoj prilici će Republika Srpska preuzeti na sebe nove finansijske obaveze u visini od 950 miliona maraka.

Naime, na sjednici će se hitnom postupku raspravljati o prijedlozima Vlade RS u vezi sa novim zaduženjima Republike Srpske.Tim odlukama predviđeno je da se Republika Srpska zaduži za skoro 950 miliona maraka kroz garancije koje planira da izda u ovoj godini.

Osim zaduženja od 100 miliona za završetak auto-puta Banjaluka-Doboj, Vlada Srpske traži 100 miliona maraka za restrukturiranje “Željeznica Republike Srpske”, ali i dozvolu da u ovoj godini izda ukupno 750 miliona maraka garancija.

Iz opozicionog tabora smatraju da je nečuveno tražiti od Skupštine RS da se, po hitnom postupku, usvajaju odluke koje će imati dugoročne finansijske posljedice po Republiku Srpsku.

Narodni poslanik Adam Šukalo smatra u intervjuu za BUKU kako sva kreditna zaduženja imaju za cilj jedno a to je finansiranje bahatih života političara na vlasti.


Gdine Šukalo, kako komentarišete ove najnovije Odluke koje dolaze iz Vlade RS u Narodnu skupštinu RS po hitnom postupku?


Nema potrebe da se ovo posebno komentariše osim da treba spriječiti to novo zaduženje i to jeste razlog zašto opozicioni poslanici imaju primjedbe na ovo zaduženje. Naravno da mi tim novim zaduženjem ulazimo u spiralu zaduženje po principu gdje svjetski moćnici, iz MMF-a i Evropske banke nas trebaju u osudnim momentima, kada budemo trebali štititi svoja prirodna bogatstva i reurse, ucjenjivati novim kreditima.


Jesu li krediti osnovna svrha političkog djelovanja vlasti u BiH?


Nažalost čini mi se da je zato međunarodna zajednica i kreirala ovu akciznu koaliciju na nivou Bosne i Hercegovine koja je bila osnovni preduslov za ovu vrstu priče da bi mogli ići u aranžmane koje se tiču garancija a garancije ulaze u zajednički zbir ukupnog zaduženja. Kao što vidite rezultat te akcizne koalicije i povećanja cijene goriva za građane Bosne i Hercegovine nije ono što je govoreno da ćemo imati sad nova sredstva koja će se izdvajati za izgradnju autoputeva, već ćemo imati nove kredite. Zato smo mi bili i protiv usvajanja akciza i zato smo protiv i ovih garancija, jer smo generalno protiv trošenja javnih sredstava i zaduživanja na ovakav način, u kojem političke partije po sistemu partokratije pojedu sve te kreditne iznose i izvuku dosta novca za finansiranje svojih bahatih i dobrih ličnih života i svojih političkig partija kako bi mogli kupovati glasove na izborima koji predstoje za nekoliko mjeseci.


Odluka o garancijama koje se mogu izdati u 2018. godini je poprilično uopštena. Znate li vi kao narodni poslanik za šta se ovdje garantuje?


To nije samo trend koji se tiče kreditnih zaduženja. Mi uopšte nemamo transparentno predstavljen način trošenja javnih budžetskih sredstava, gdje bi barem mi mogli vidjeti kao narodni poslanici. Daću vam prijerm gdje je Srbije i Vlada Srbije uvela softver gdje mogu znati na dnevnom nivou gdje se troše ta sredstva. Nas ovdje ima jako malo, jako malo nažalost imamo sredstava, skroman budžet, a gomilu potreba za finansiranjem javnog sektora i svih socijalnih potreba koje postoje u Republici Srpskoj. Smatram da je dužnost svake Vlade da objasni ne samo ovu odluku potpuno transparento do svake marke i svakog feninga koliko će ko potrošiti novca u ovoj vrsti priče. Treba se znati svaki dan kako se troši novac u ovako teškoj ekonomskoj situaciji.


Pričajmo o konkretnoj Odluci o zaduženju za autoput Banjaluka - Doboj? Znamo li uopšte koliko će koštati taj autoput i hoćemo li opet imati jedan od najskupljih autoputeva u Evropi?

Sigurno je da imamo najskuplji, već smo imali jedan Banjaluka-Gradiška, koji je potpuno na netransparentan način rađen projekt, pa smo imali ta dva tunela. Ovdje ćemo najvjerovatnije imati klasičnu priču u kojoj po princpiu kontrole nad nadzorom izvođenja radova a znamo da određene tajkunske firme imaju monopol na nadzor nad izvršenjem javnih radova, i na taj način sebi obezbjeđuju podizanje iznosa osnovnih faktura odnosno osnovnog iznosa kredita i zaduženja za izgradnju autoputa i to je poznati način u Bosni i Hercegovini koji se tiče  isisavanja novca preko javnih radova i to je najbolji način da se isfinansira ova jedna politička kampanja. Ako ćemo tu priču porediti sa izgradnjom autoputa u Srbiji to je zaista neprijatno raditi. Svako ko je imao priliku putovati prema Makedoniji i Grčkoj, ne može porediti jednu Grduličku klisuru sa bilo kojim potezom gdje mi gradimo autoput u Republici Srpskoj

Razgovarao Elvir Padalović

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.