"Napravio sam svaku moguću grešku": Mark Zakerberg o Facebooku

Facebook

"Napravio sam svaku moguću grešku": Mark Zakerberg o Facebooku

Piše: Buka

"Imao sam 19 godina kada sam osnovao Facebook, i tada nisam imao pojma šta radim. Nisam znao ništa o građenju globalnih internet servisa"

 Društvena mreža Facebook proslavila je nedavno 14. rođendan, a njen osnivač i izvršni direktor Mark Zakerberg osvrnuo se tim povodom na sve ono što je u međuvremenu naučio.

"Imao sam 19 godina kada sam osnovao Facebook, i tada nisam imao pojma šta radim. Nisam znao ništa o građenju globalnih internet servisa", napisao je Zakerberg u postu na Facebooku., prenosi B92.

"U narednih nekoliko godina napravio sam svaku grešku koju možete da zamislite. napravio sam desetine tehničkih grešaka i doneo veliki broj loših odluka. Verovao sam pogrešnim ljudima, i postavio talentovane ljude na pogrešne pozicije. Propustio sam važne trendove, i drugima delovao sporo. Lansirao sam proizvod za proizvodom bez uspeha na tržištu", dodao je.

Zakerberg je istakao da njegov put još traje, i da ima još mnogo toga da nauči kako bi uspešno zbližio i poboljšao svet.

"Usmeravanje na taj problem će uvek biti naša snaga, i upravo je to ono na šta ćemo se fokusirati ove godine", rekao je.

Ova popularna društvena platforma danas ima 1,4 milijarde dnevnih korisnika i 2,1 milijardu mesečnih aktivnih korisnika.

Vrednost Fejsbuka danas iznosi skoro 550 milijardi dolara, piše Nedeljnik.rs

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.