Vučić: Političarima u Srbiji zabranjeno da u narednih 100 dana uvrijede zvaničnike Hrvatske

Zagreb

Vučić: Političarima u Srbiji zabranjeno da u narednih 100 dana uvrijede zvaničnike Hrvatske

Piše: Buka

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon sastanka s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović u Zagrebu.

Što se tiče ekonomske saradnje, Vučić je rekao da je za 78 posto uvećana trgovinska razmjena između Srbije i Hrvatske. Istakao je da je mnogo vremena izgubljeno na pregovorima o infrastrukturnim projektima "jer neko nije bio zainteresovan" za prugu prema Zagrebu.

On je rekao da će u narednih 100 dana Srbija pokušati promijeniti atmosferu i da će svi državni zvaničnici imati obavezu da ne uvrijede hrvatske zvaničnike, odnosno da rade na poboljšanju odnosa bez obzira na to kako će hrvatski zvaničnici reagovati na to.

I on je isto kao i predsjednica Hrvatske istakao kako su odnosi Srbije i Hrvatske važni za stabilnost kompletne regije. Vučić je kazao da konkretne rezultate razgovora osjećaju Srbi u Hrvatskoj i Hrvati u Hrvatskoj. Što se tiče prošlosti, on je kazao da dvije zemlje skoro ni u čemu nisu saglasne i da će se truditi razumjeti drugačije poglede suprotstavljenih strana.

 

 

Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
Vojvodo, zabrani Vulinu tetkinom i Dacici kofercetu... Za početak dovoljno... Ova dvojca ti vise sranja naprave, nego svi srpski političari zajedno...
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.