Čudo u Britaniji: Porodila se dva puta u 17 dana

BRITANIJA

Čudo u Britaniji: Porodila se dva puta u 17 dana

Piše: B 92

Djevojčica koja je ostala dvije nedjelje u majčinoj utrobi nakon što je njen brat blizanac prevremeno rođen, preživjela je.

Džema Brajant, majka blizanaca, rekla je da je tuga zbog gubitka sina i radost zbog rođenja ćerke Leksi pravi rolerkoster emocija.

Nakon što je u 21. nedjelji izgubila sina, ljekari su nju i njegog supruga Džejmsa upozorili da će drugo dijete vjerovatno biti rođeno za tri dana sa malim šansama za preživljavanje.

Međutim, prošlo je sedamnaest dana nakon što se Džema ponovo našla u sali za porođaje.

Porođaj je protekao kako treba, a njene šanse za normalnim životom su sve veće.

"Zaista sam doživjela emocionalni ringišpil“, rekla je Brajant.

"Mnogo mi je teško što je Kobi rođen tako rano, njegova mala pluća jednostavno nisu bila spremna. Preostali dani čekanja bili su užasni, bez znanja šta će se njoj dogoditi. Bilo je strašno kada je došla na svijet, ali uzbudljivo.“

Doktori su rekli da je to prvi slučaj gde je razlika između rođenja blizanaca bila tolika, piše Metro.

Kako je porođaj počeo u 21. nedjelji bila je svjesna da postoji mogućnost da ostane bez oba djeteta.

Djevojčicu su prvi put uzeli u naručje 20 dana nakon rođenja.

"Bilo je divno. Briznula sam u plač jer sam konačno osjetila olakšanje kada znam da držim svoju ćerku. Zaista divno“, ispričala je Brajant.

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.