Voja Brajović i Sergej Trifunović prekinuli ovacije: Možda mislite da sam lud, ali Glogovac je tu sa nama

Pozorište

Voja Brajović i Sergej Trifunović prekinuli ovacije: Možda mislite da sam lud, ali Glogovac je tu sa nama

Piše: Tatjana Nježić

Nakon izvođenja duodrame „Voz” u subotu uveče, Brajović pozvao na minut ćutanja, a Trifunović se obratio publici rekavši da ih njegov drug sa klase gleda.

Prohladno, veče 10. februara. Doslovce prepun Zvezdara teatar, traži se karta više. Predstava „Voz“ Kormaka Makartija u režiji Voje Brajovića, koji uz Sergeja Trifunovića i igra u ovom kultnom scenskom ostvarenju, od premijere oktobra 2015. odigranom oko 120 puta.

Prolamale su se stajaće ovacije nakon što su se poklonili na završetku. Dugo su gromoglasno odjekivale. A onda ih je Voja Brajović prekinuo rekavši: „Tužno je pozorište. I oni koji igraju i oni koji gledaju. I ne samo pozorište. Tužni smo svi. Veliki umetnik i veliki čovek Nebojša Glogovac nas je napustio. Odajmo mu poštu minutom ćutanja.”

Tišina. Muk. A onda je tu tešku tišinu rasparao Sergej Trifunović kazavši da je Glogovac tu, sa nama.

„Možda ćete misliti da sam lud”, rekao je, a potom upola glasa, više za sebe promrmljao „što većina Srbalja i misli“ i puna srca dodao: „Glogovac je došao s nama na predstavu. Tu je sve vreme. Gleda nas... Pozdravimo ga aplauzom.”

Prolomio se aplauz. Orila se sala. Sve je odzvanjalo...

Ležerno, a s tako puno pijeteta, pogleda uprtog negde gore, Sergej Trifunović reče: „Vidiš kakav si aplauz dobio.”

 

Izvor

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.