Kako zaista ubrzati računar u samo nekoliko klikova?

Video

Kako zaista ubrzati računar u samo nekoliko klikova?

Piše: NN

Ako mnogo vremena provodite na kompjuteru ništa ne može da vas iznervira ako vaš računar "zapinje" i šteka.

 Postoji nekoliko načina da ubrzate vašu "mašinu", ali činjenica je da su malo koji od ovih načina dugotrajno rješenje.

Naravno, ukoliko niste zaštitili vaš računar od virusa, neće vam pomoći ništa dok ga ne očistite.

U video snimku ispod teksta donosimo objašnjenje kako da vrlo jednostavno ubrzate vaš kompjuter.

Sve što je potrebno jeste da desnim klikom na ikonicu "moj kompjuter" odaberete opciju "properties". U prozoru koji će vam se otvoriti odaberite opciju "napredna podešavanja" (advanced system settings), nakon čega će vam iskočiti podmeni u kojem treba da izaberete "napredno" (advanced).

Kada to uradite ponovo odaberite "podešavanja" (settings) u rubrici "performanse" (performance options). U meniju će vam se prikazati opcije od kojih vi treba da izaberete koju želite.

Najbolje bi bilo da odaberete treću po redu (adjust for best performance - podesi za najbolje performanse), jer ona znači da će vaš sistem biti podešen za najbolje moguće performanse. Prva dva znače da dozvoljavate da vaš sistem sam izabere podešavanja ili da se sistem podešava tako da najbolje izgleda (što nikako ne preporučujemo).

Četvrta opcija (custom) takođe može da bude dobra, jer u njoj sami birate koji procesi na kompjuteru će vam biti aktivni.

Kada odaberete željenu opciju dovoljno je da kliknete na "primeni" (apply) i to je to.

U video snimku pogledajte kako to izgleda "klik po klik" kako bi lakše shvatili.

 


Komentari na tekst (1)
Objavljeno:
Autor je očigledno još jedan Windows "stručnjak", pošto mu ne pada na pamet da je jedini pravi način ubrzanja vašeg kompjutera instalacija operativnog sistema Linux (koji ima nekoliko varijanti: Ubuntu, Fedora, ...) . Linux je brži, sigurniji, bolji, besplatan, ..., a njegova instalacija je veoma jednostavna i omogućava korisniku da izabere koji OS hoće da koristi, pošto ta instalacija ne pobriše stari OS, nego samo doda novi .
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.