Novi skandal: I na Dječijem karnevalu u Livnu "spaljen" haški sudija Carmel Agius

LIVNO

Novi skandal: I na Dječijem karnevalu u Livnu "spaljen" haški sudija Carmel Agius

Piše: Klix

U Livnu je danas održan Dječiji karneval koji je umjesto veselja za djecu pretvoren u politički događaj.

Maskota je pročitala tekst o haškoj presudi zločinačkoj šestorki tzv. Herceg-Bosne (Prlić i ostali), u kojem se ismijavaju haške sudije, a potom su spalili maskotu Krnju koja je predstavljala sudiju Carmela Agiusa koji je izrekao konačnu presudu u predmetu "Jadranko Prlić i drugi".

Spaljivanje maskote popraćeno je gromoglasnim aplauzom roditelja, učitelja i djece.

Karneval je organizovalo HKUD Dinara Livno u saradnji sa PTC Forumom.

 Podsjećamo, isti slučaj dogodio se i na karnevalu u Čapljini koji je održan prije dva dana, kada je jedna od atrakcija bio i kovčeg ili tabut, te nišan na kojem je stajalo ime "Željko K." I na ovom karnevalu je spaljena maskota koja neodoljivo podsjeća na sudiju Carmela Agiusa.

Ovaj događaj izazvao je oštro kritikovanje javnosti i brojne reakcije zvaničnika.

 

 

Klix

 

Komentari na tekst (3)
Objavljeno:
Dali je ovo moguće cijeli narod ista dijagnoza.
Objavljeno:
Bravo bravo bolesnici, palite lutke i drzite tu djecu jadnu u 1884 jer ako ih pustite u 21 vijek imaju velike sanse da postanu normali.
Objavljeno:
čega se pametan stidi glupko se istim kurči... bolesno je negirati očigledno
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.