Verovali ili ne: U Hercegovinu uvoze i kamen

Uvoz

Verovali ili ne: U Hercegovinu uvoze i kamen

Piše: Bljesak.info

'Trenutačno se samo 15 posto domaćeg kamena i prodaje na bh tržištu

 ''Trenutačno se samo 15 posto domaćeg kamena i prodaje na bosanskohercegovačkom tržištu dok je onog iz uvoza 85 posto, što jasno govori o nepotrebnom deficitu u ovom materijalu. Tradicija proizvodnje i kvaliteta je tu kao i specifičnosti kamena u Jablanici, Posušju, Mostaru i Bilećoj koji svaki ima neke sebi svojstvene osobine te ima sigurno daleko više mjesta na domaćem ali i inozemnom tržištu'', istaknuo je predsjednik Udruženja LiNK Tomislav Majić. 

Inače, u Centru za kulturu u Mostaru održana je XVI. redovita Skupština Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Mostar na kojoj je bilo riječi o dosadašnjim aktivnostima i planovima za tekuću godinu. Skupštinom je predsjedavala Ema Badžak, a ispred tijela Udruženja LiNK izvješća su podnijeli predsjednica Nadzornog odbora Amra Vučjak, predsjednik Upravnog odbora prof. dr. Vjekoslav Domljan i predsjednik Udruženja LiNK Tomislav Majić te izvršna direktorica Alisa Gekić, priopćeno je. 

Govoreći o trenutačnim izazovima i problemima poduzetnika predsjednik Udruženja LiNK Tomislav Majić je istaknuo kako su se borili na više frontova sa institucijama vlasti oko smanjenja parafiskalnih troškova i kako imaju određene rezultate, ali da i dalje treba raditi na ovom polju. Govorio je o potrebi daljnjeg udruživanju poduzetnika, te su tako i osnovani klasteri turizma, drveta i kamena, a da je još u planu osnivanje klastera ili bolje kazano udruživanje za plastiku i metal. 

Primjerice, po pitanju kamena i kamenorezačkih poslova, istaknuo je kako Hercegovina ima potencijal i tradiciju eksploatacije i obrade kamena ali da treba snažnije lobirati da domaći kamen bude i ugrađen u građevine te same privatne i javne objekte. 

Izvršna direktorica LiNK-a Alisa Gekić je govorila o samim aktivnostima i obukama koje su izvršene u sklopu aktivnosti LiNK-a te istaknula problem sve težeg dobivanja projekata. Naime, zbog više razloga, ali i onog političke nestabilnosti, sve manje donatora je prisutno na našem tržištu i sve su projekti zahtjevniji i nepotrebno komplicirani, navode u priopćenju. - 

Komentari na tekst (3)
Objavljeno:
@cribiz ne slazem se za magarcad, uredno se multipliciraju u svakom segmentu zivljenja... ali ista stvar je u sarajevu, svojevremeno sam radio nesto sa kamenom kao materijalom, duplo jedftiniji je kamen iz makedonije, turske, albanije, ko zna odakle... od recimo nase hrese
Objavljeno:
Vjerujemo! Vjerovali bismo i da se sazna da uvoze i magarce!
Objavljeno:
od malih jada nebi neimar od mokre gore sa nase stare austrougarske tvrdjave gonio taj isti kamen put visegrada.pricalo se da se veseli ivo naljutio kada je pitao sofera odakle ga gonis.boji se veseli ivo da ga ne stigne cuvena u stanac kamen jer valja zivjet" s" njom bog te qebo mali!ni Njega nema ali ostala je njegova bog te ........nece mali sohom nego zgodom.
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.