Zašto pobjednici na Zimskim olimpijskim igrama dobijaju plišane bijele tigriće vrijedne 25 dolara?

ZOI

Zašto pobjednici na Zimskim olimpijskim igrama dobijaju plišane bijele tigriće vrijedne 25 dolara?

Piše: Buka

Beli tigar, koji je u korejskoj mitologiji zaštitnička životinja, maskota je ovogodišnjih igara u Pjongčangu. Olimpijci dobijaju medalje na zajedničkoj manifestaciji iste večeri

Na pobedničkom podijumu, izmoreni ali uzbuđeni sportisti na Zimskim olimpijskim igrama umesto medalja za koje su se teško izborili, dobijaju - plišane igračkice.

Neposredno nakon što se takmičenje završi, pobednicima grupa žena u crvenim kaputima umesto odličja donosi mekane bele tigrove.

To je dovelo do brojnih neobičnih slika pobednika na podijumima koji drže male igračke jeftinog izgleda.

Beli tigar, koji je u korejskoj mitologiji zaštitnička životinja, maskota je ovogodišnjih igara u Pjongčangu. Igračkice slične onima koje se dele sportistima, mogu da se kupe za nešto više od 25 dolara.

Od ZOI u Torinu 2006. se sportistima posle pobede priređuje kratka ceremonija pri kojem im se dodeljuje cveće, zbog niskih temperatura kada je u pitanju sport na otvorenom. Ove godine, organizatori su se odlučili za tigriće umesto cveća.

Naravno, olimpijci dobijaju medalje na zajedničkoj manifestaciji iste večeri, piše Gardijan, prenosi nedeljnik.rs

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.